Putin'den Erdoğan'a yeni yıl tebriği

Kremlin, Rusya lideri Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yeni yıl tebriği ilettiği duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yeni yıl tebriğini iletti. Putin, mesajında iki ülke arasındaki uzun vadeli enerji güvenliğini tesis edecek ortak projeye dikkat çekti.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği yeni yıl tebriği mesajında, ülkesi ile Türkiye’nin ‘karşılıklı yarara dayanan ilişkilerinin uluslararası durumdaki güçlüklere karşın dinamik bir biçimde gelişmekte olduğunu’ kaydetti.

Sputnik'in aktardığına göre Putin, geçen yıl içerisinde Rusya ile Türkiye’nin işbirliklerini pek çok alanda geliştirmeyi başardıklarını vurguladı.

Putin, “Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşası ve Türkiye’de bölgesel bir gaz aktarım merkezi kurulması gibi bölgenin enerji güvenliğini uzun vadeli olarak koruyacak büyük ortak projelerimiz başarılı bir biçimde gerçekleştiriliyorlar” ifadelerini kullandı. Rusya lideri, ‘Rusya ve Türkiye’nin beraber hareket ederek ikili işbirliğini halklarının menfaatleri doğrultusunda ve Avrasya’da istikrarı ve güvenliği güçlendirmek için geliştirmeyi başaracaklarına inandığını’ da sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)