Putin'den ceketiyle dalga geçen Johnson'a: Soyunması iğrenç bir görüntü olur

Putin, İngiltere Başbakanı'nın G7 liderleriyle birlikte "ceket" esprisi yapması üzerine "Belden aşağısı mı, yukarısı mı soyunmak istediler bilmiyorum. Ama bence iğrenç bir görüntü olurdu" dedi.

G7 liderleri Putin'in ata yarı çıplak binmesiyle dalga geçmişti. Foto: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın G7 liderleri zirvesinde kendisini taklit etmesi ve ceketiyle dalga geçmesine yanıt verdi.

Associated Press'in (AP) haberine göre, Putin'e Türkmenistan ziyareti sırasında İngiltere Başbakanı'nın G7 zirvesinde kendisiyle ilgili sözleri soruldu. G7 liderlerinin kendisini taklit ederek ceketle poz verme esprisi yaptığının belirtilmesi üzerine Putin, “Belden aşağısı mı, yukarısı mı soyunmak istediler bilmiyorum. Ama bence her halükarda iğrenç bir görüntü olurdu" dedi.

Batılı liderlerin alkolü kötüye kullandığını ve spor yapmadığını söyleyen Putin, "İyi görünmek için alkol ve diğer kötü alışkanlıklardan vazgeçmek, fiziksel egzersiz yapmak ve spor yapmak gerekiyor” diye konuştu.

PUŞKİN'E ATIF YAPTI

The Guardian ise Putin'in aynı zamanda Rus yazar Aleksandr Puşkin'in "İnsan hala aksiyon adamı olabilir ve tırnaklarının güzelliğine bakabilir" sözlerine atıf yaptığı görüntüleri yayınladı.

PUTİN'İN ATA BİNDİĞİ FOTOĞRAF HATIRLATILMIŞTI

Hafta sonu Bavyera Alpleri'nde bir araya gelen G7 liderleri, öğle yemeğinde aralarında yaptığı konuşmalarda Putin'in sert imajıyla dalga geçmiş ve halen ceket giymesiyle ilgili şakalaşmıştı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Putin'in ceketle kameralar karşısına geçmeye devam etmesini "Ceketler üzerimizde mi? Ceketler? Çıkaralım mı paltolarımızı?” sözleriyle taklit etmişti. Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise Putin'in 2009 yılında ata yarı çıplak bindiğini gösteren fotoğrafı hatırlatarak "Üstü çıplak ata binme gösterisi yapacağız" demişti. (DIŞ HABERLER)