Putin'den 9 Mayıs konuşması: Ukrayna müdahalesi gerekliydi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kızıl Meydan'da düzenlenen 9 Mayıs Zafer Günü töreninde yaptığı konuşmada "Ukrayna’daki neonazilerle çatışma kaçınılmaz olacak" mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyası'na karşı zaferini temsil eden 9 Mayıs Zafer Günü'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da Moskova'da tören düzenlendi. Kızıl Meydan'da yapılan askeri geçit törenine yaklaşık 11 bin asker katılırken Ukrayna'da savaşan bazı Rus askerlerin de geçit töreninde yer aldığı belirtildi.

Kremlin, Zafer Bayramı töreninde uçakların geçidinin hava koşulları nedeniyle bu sene için iptal edildiğini açıkladı. Söz konusu geçit töreninde, nükleer savaşa karşı tasarlanmış İl-80 uçağının da yer alması planlanmıştı. 

'NEONAZİLERLE ÇATIŞMA KAÇINILMAZ OLACAK'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin törende konuşma yaptı. Rus haber ajanslarının aktardığına göre, Putin şunları söyledi:

- Rusya ordusu, Donbass’ta bizim insanlarımız için ve vatanımızın güvenliği için savaşıyor. Vatanın korunması her daim kutsal bir görevdir.

- Donbass’a karşı, Kırım dahil tarihi topraklarımıza karşı yeni bir operasyon için açık bir biçimde hazırlıklar yapılıyordu. Kiev’deki nükleer silah edinmelerinin olası olduğunu söylediler. NATO bloku, sınırlarımızın yakınındaki toprakları aktif bir biçimde askeri olarak bünyesine almaktaydı. Rusya saldırganlığa karşı önleyici bir karşı yanıt vermiştir.

- Rusya’nın düşmanları ülkemize karşı uluslararası terörist çetelerini kullanarak devletimizi içeriden zayıflatıp parçalamak adına ulus ve dine dayalı düşmanlık tohumları ekmeye çalıştı. Ancak istediklerini elde edemediler. Zira bugün, farklı milli kimliklere sahip olan savaşçılarımız, kardeşlerin yapacağı gibi beraberce savaş alanında birbirlerini mermilerden koruyorlar. İşte Rusya’nın gücü bundadır. Çok uluslu, yıkılamaz ve yüce halkımızın gücü buradan gelir.

- Vatanımızı sevmekten, inancımızdan, geleneksel değerlerimizden, atalarımızın adetlerinden, tüm halk ve kültürlere saygımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.

- NATO, Rusya’ya sınırı olan toprakları askeri olarak kendi bünyesine katmaya başladı. Ukrayna’daki neonazilerle çatışma kaçınılmaz olacak.

İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı zafer elde eden nesille gurur duyduğunu söyleyen Putin, “Nazizm'i un ufak edenlerin anısını korumak bizim görevimiz" dedi.

Putin, İkinci Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden Sovyet askerlerinin sembolik anıtı olan Meçhul Asker Anıtı’na da çiçek bıraktı. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler Rusya Putin Ukrayna