Putin ünlü 'Borşç çorbası'ndaki fiyat artışını Türk havucuna bağladı

Rusya lider Putin, hayat pahalılığına değinirken sözü Türkiye'ye getirdi. Putin, Rusların ünlü Borşç çorbasında fiyat artışını Türkiye'den yapılan havuç ithalatına bağladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e canlı yayında soruları yanıtladı. 

Kaluga bölgesinden arayan bir kadın Putin'e, "Rusya'da markette satılan havucun fiyatı, nasıl oluyor da Ekvador'dan gelen muzdan üç kat daha pahalı oluyor?" diye sordu

Rusya Devlet Başkanı, halkın enflasyonu Rusların ünlü Borşç çorbasının yapımında kullanılan malzemeyle ölçtüğü belirterek, “Borşç endeksi”ndeki artışa değindi ve sözü Türkiye'ye getirerek, şöyle konuştu:

“Borşç çorbası malzemesinde yerli ürünümüz yetmediği için fiyatlar yüksek. Geçen yıl 19 milyon ton patates ürettik. Bu yıl, inşallah 22 milyon ton üreteceğiz. Bu bize yeter. Havuca gelince… Havuç yurt dışından, Türkiye’den ve Beyaz Rusya'dan ithal ediliyor!"

Putin, geçen yıl gıda ürünlerinde en büyük artışın yüzde 41 ile şeker ve ayçiçek yağında meydana geldiğini ve fiyatları düşürmek için önlemler alındığı söyledi ve “Gıda fiyatlarındaki artış her yerde oluyor, bunun birçok nedeni var: Covid yüzünden ekonomide yaşanan sıkıntılar, işten çıkarmalar ve çeşitli sebepler…” dedi.

Putin, fiyat artışlarında bir başka etkenin de lojistik maliyetlerinin artması olduğunu söyledi. (AjansBizim)