Putin: Ünlü bir Rus gazeteciye suikast girişimi önlendi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ünlü bir Rus gazeteciye CIA'in planladığı bir suikast girişiminin önlendiğini söyledi. Rus haber ajansları, söz konusu kişinin Vladimir Solovyov olduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkedeki ünlü bir Rus gazeteciye dönük tasarlanan suikastı önlediklerini söyledi. Putin, planlanan suikastın ABD istihbarat örgütü CIA'in başını çektiği bir komplo girişimi olduğunu iddia etti.

Putin bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu sabah Federal Güvenlik Servisi, ünlü bir Rus televizyon gazetecisine saldırıp öldürmeyi planlayan bir terörist grubun faaliyetlerini durdurdu” dedi."Batı'nın Rusya'yı içeriden yok etmeye çalıştığını ancak bu tür girişimlerin başarısız olacağını" savunan Putin, yabancı medya kuruluşlarının ve sosyal medyanın Batı tarafından Rusya'nın silahlı kuvvetlerine karşı provokasyonlar yapmak için kullanıldığını ve bu tür eylemlerin durdurulması gerektiğini söyledi.

Rus haber ajansı Interfax, suikast planı yapılan gazetecinin Vladimir Solovyov olduğunu yazdı. Ülkedeki faşist bir grubun üyelerinin Rus yetkililer tarafından gözaltına alındığı belirtilen haberde, “Ukraynalı casusların emriyle hareket eden grup, Rus gazeteci Vladimir Soloviev'i öldürmeyi planlıyordu" denildi. (DIŞ HABERLER)