Putin: Ukrayna'da dışarıdan müdahale olursa yıldırım gibi yanıt veririz

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Biri, olanlara dışarıdan müdahale etmeye karar verirse saldırılara yanıtımız yıldırım gibi şiddetli ve hızlı olacaktır" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg kentinde Rusya Yasa Konseyi toplantısında konuşma yaptı.

Ukrayna'ya yönelik askeri harekata üçüncü bir tarafın müdahale etmesi halinde Rusya’nın buna yanıtının "yıldırım gibi ani ve şiddetli’" olacağını söyleyen Putin, "Biri, olanlara dışarıdan müdahale etmeye karar verirse ve Rusya’ya karşı bizim için kabul edilemez stratejik bir tehdit oluşturursa, bilmelidir ki karşı saldırılara yanıtımız yıldırım gibi şiddetli ve hızlı olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Putin, "Bunun için gereksinim duyabileceğimiz tüm enstrümanlara sahibiz. Şu anda kimsenin sahip olmakla böbürlenemeyeceği bu enstrümanlar, bizim elimizde var. Biz ise onlarla övünmeyeceğiz. Gerekmesi halinde kullanacağız. Herkesin bunu bilmesini isterim" dedi.

Ukrayna’da sürdürülen askeri harekat için belirlenen hedeflerin hepsinin mutlaka yerine getirileceğini vurgulayan Putin, bunu Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri ile Kırım ve Rusya’nın tamamının güvenliğini garanti altına almak için yapacaklarını savundu.

'PARALI ASKERLERİ KAMUOYU ÖNÜNE ÇIKARACAĞIZ'

Rus ordusunun Ukrayna'da yine "birkaç paralı askeri öldürdüğünü ve bazılarını sağ olarak ele geçirdiğini" söyleyen Putin, yakalanan kişileri kamuoyu önüne çıkaracaklarını belirtti.

Bu kişilerin yargı sürecine tabi tutulacağını dile getiren Putin, ancak şu anda tüm bu konuların parlamentolar düzeyinde de olmak üzere uluslararası arenada gündeme getirilmesi gerektiğini ifade etti.