Putin: Rusya'nın ruble'de oynaklığı azaltması lazım

Rus rublesi'ndeki kur değişiminin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 'oynaklığın önüne geçmek gerek' dedi. Putin yeni Covid-19 varyantının ekonomiyi olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya'ın para birimi ruble'nin değerindeki oynaklığın önüne geçmelerinin gerektiğini söyledi.

YENİDEN KISITLAMA ZORUNLULUĞU

Sputnik'in haberine göre, Putin VTB Capital bankasının düzenlediği 'Rusya Çağırıyor' yatırım forumunda konuştu. Rusya'daki dinamiklerden bahseden Putin, işsizliğin azaldığını ve işgücü piyasasının tamamen toparlandığını vurguladı. Rusya Devlet Başkanı, yeni Covid-19 varyantının ekonomik toparlanmada olumsuz etki yarattığını dile getirdi:

"Ekonomi yavaş yavaş toparlanıyor, ancak bu toparlanmanın temposu soru işareti oluşturuyor. Bunun nedeni herkes tarafından iyi biliniyor; yeni bir Covid-19 varyantının neden olduğu yeni hastalık dalgası. Bu yüzden tüm dünyadaki hükümetler yeniden kısıtlamalara başvurmak zorunda kalıyor" ifadelerini kullandı.

RUBLEDE 'YENİ VARYANT' ETKİSİ

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde ortaya çıkan yeni Covid-19 varyantı ile birlikte Rus borsalarında da büyük bir düşüş gözlemlendi: TürkRus'ta yer alan habere göre, 71,8 dolara kadar inen Brent petrolünün günlük kaybı cuma akşamı yüzde 11,2'yi buldu. Moskova borsası yüzde 3,47 ile sert düşüş yaşadı. ABD borsalarında da yılın en büyük düşüşü kaydedildi. Ay başında 70 ruble seviyesine doğru gevşeyen dolar da, ruble karşısında yüzde 2'ye yakın değer kazandı ve 75,8'i gördü. 

Rusya açısından durum daha da sıkıntılı. Bir süredir Ukrayna ile yaşanan kriz yüzünden stratejik riskleri artan Rusya, şimdi de petrol fiyatlarındaki düşüşle kayıp yaşıyor. Putin bugün yaptığı açıklamada ise ruble'deki oynaklığın önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Kripto para birimlerine dair ise Putin 'riskli' tanımını yaptı. (DIŞ HABERLER)