Putin, Navalni'nin 'saray' iddialarını yalanladı: Montaj ve derleme

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Karadeniz kıyısında lüks bir saray yaptırdığı' yönündeki iddiaları yalanladı. Geçtiğimiz hafta muhalif lider Aleksey Navalni ve ekibi tarafından yayınlanan videonun 'montaj ve derleme' olduğunu savunan Putin, videoda kendisine ait olduğu belirtilen mülklerin hiçbirinin 'kendisine veya akrabalarına ait olmadığını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Karadeniz kıyısında kendisine lüks bir saray yaptırdığına dair' ve muhalif lider Aleksey Navalni tarafından yayınlanan görüntülerin ve iddiaların 'montaj' olduğunu söyledi. Putin, tutuklu bulunan Navalni'nin serbest bırakılması için ülke genelinde düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişinin gözaltına alındığı protestolar için ise "Kanunun çerçevesi dışına çıkan her şey, sadece yapıcılıktan uzak değil aynı zamanda tehlikeli" yorumunda bulundu. 

Putin, Rusya Öğrenciler Günü vesilesiyle Tver Bölgesi'nde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Görüşme sırasında öğrencilerden biri, Navalnıy'ın Putin'e ait olduğunu iddia ettiği Gelencik'teki sarayla ilgili 'soruşturması' hakkında Rus liderin ne düşündüğünü sordu. Putin, "Kelebek stili yüzdüğüm sırada çekilen bir fotoğraf koymuşlar. Bazen böyle yüzmeyi seviyorum. Fotoğrafta, hiçbir zaman bulunmadığım bir havuzda görülüyorum. Bunun hangi havuz olduğunu bilmiyorum ancak bu şekilde yüzdüm. Ne zaman ve nerede? 2016 yılında Yenisey'de. Dolayısıyla bu basit bir derleme, montaj. Ülkemizdeki ünlü kişiliklerden birinin dediği gibi 'Sıkıcı, kızlar. Bari başka şeyler de uydursaydınız'" ifadelerini kullandı.

'Boş zamanı olmadığını için videoyu izlemediğini ve yardımcılarının bazı bölümleri kendisine aktardığını' anlatan Putin, videoda kendisine ait olduğu belirtilen mülklerin hiçbirinin hiçbir zaman kendisine veya akrabalarına ait olmadığı kaydetti.

Sputnik'in aktardığına göre Putin, ülke genelinde Navalni'nin serbest bırakılması için düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı protestolar için şöyle konuştu: "Bu tür konularda daha önce birçok kez konuştum ve bir kez daha altını çizmek istiyorum; herkes kendi görüşünü kanunda öngörülen çerçeve dahilinde ifade etme hakkına sahip. Kanunun çerçevesi dışına çıkan her şey, sadece yapıcılıktan uzak değil aynı zamanda tehlikeli."

Rusya lideri, kolluk kuvvetlerinin de kanuna uygun hareket etmesi gerektiğinin altını çizerek "Onlar da Rusya halkına ve devletine hizmet etme görevlerini görev yükümlülükleri ve kanun çerçevesinde yerine getirmeli. Gelecekte de bu şekilde ilerlemeyi başaracağımızı umuyorum" dedi. (Kaynak: Sputnik)