Putin, isyandan 5 gün sonra Wagner lideri Prigojin ile görüşmüş

Rusya lideri Vladimir Putin'in, Wagner grubu tarafından düzenlenen isyandan 5 gün sonra grubun lideri Yevgeni Prigojin ile bir araya geldiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin'den yapılan yeni bir açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner grubu tarafından düzenlenen silahlı isyandan 5 gün sonra grubun lideri Yevgeni Prigojin ile bir araya geldi.
Açıklamayı yapan Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Moskova'daki toplantıya Prigojin'in yanı sıra 35 Wagner komutanının daha davet edildiğini söyledi.
BBC Türkçe'deki habere göre Putin'in toplantıda Ukrayna'daki son durum ile Wagner'in isyanı hakkında değerlendirme yaptığı belirtildi.
Wagner'in 23 Haziran'da başlayan ve 24 saat süren isyanının ardından Putin, eski müttefiki Prigojin'i "ihanetle", "silahlı isyan başlatmakla" ve “ülkeyi sırtından bıçaklamakla” suçlamıştı.

İsyan, Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko’nun arabuluculuğunda yapılan bir anlaşmayla sona ermiş, anlaşmaya göre Prigojin Belarus'a gitmeyi kabul etmişti.

Anlaşmaya göre Wagner askerleri Rus ordusuna entegre edilecekti.

'KOŞULSUZ DESTEĞİNİ SUNDU' İDDİASI

Bugün yaptığı açıklamada Kremlin Sözcüsü Peskov, toplantıda Putin'in isyanı değerlendirdiğini ve daha sonra Prigojin'in açıklamalarını dinlediğini söyledi.
Ardından Putin, Wagner grubunun bundan sonraki süreçte nasıl istihdam edileceği konusunda çeşitli öneriler sundu.
Peskov'a göre toplantıda Prigojin, Putin'e 'Wagner'in kendisini koşulsuz desteklediğini' söyledi.
İsyan sırasında ne yaşandığı ve sonuçlarıyla nasıl mücadele edildiği tam olarak bilinmiyor.
En çok merak edilen konulardan biri Prigojin'in neden henüz anlaşmanın şartlarını yerine getirmediği ve Kremlin tarafından cezalandırılmadığı.
Prigojin'in şu anda nerede olduğu bilinmiyor.
Geçen hafta Belarus lideri Lukaşenko, Prigojin'in halen Rusya'da olduğunu söylemişti.
BBC, Prigojin'in özel jetinin haziran sonunda Belarus'a uçtuğunu ve aynı akşam Rusya'ya döndüğünü tespit etti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Rusya Putin Wagner isyan