Putin: İsveç ve Finlandiya'nın askeri altyapısı genişletilirse tepki veririz

Rusya'nın Finlandiya ve İsveç ile 'sorunu olmadığını' söyleyen Putin, askeri altyapıların genişletilmesi halinde ise 'tepki vereceklerini' belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Finlandiya ile İsveç’in NATO’ya üye olma kararlarına ilişkin konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Bizim bu ülkelerle sorunumuz yok, İttifak'a üyelikleri bize tehdit yaratmayacak fakat karşı reaksiyonumuza yol açacak” ifadelerini kullandı. Moskova yönetiminin Finlandiya ve İsveç ile 'sorunu olmadığını' söyleyen Rusya lideri, askeri altyapıların genişletilmesi halinde ise 'tepki vereceklerini' aktardı.

Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üye olmalarının Rusya için doğrudan tehdit yaratmayacağını belirten Putin, başkent Moskova’da düzenlenen Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü toplantısında açıklamalarda bulundu. NATO'nun genişletilmesinin, ABD tarafından 'hali hazırda zor olan küresel güvenlik durumunu ağırlaştırmak için agresif bir şekilde kullanıldığını' söyleyen Rusya lideri, şöyle konuştu: “Bu, ABD’nin dış politika çıkarlarına erişmesi adına suni olarak yaratılan bir sorun." (DIŞ HABERLER)