Putin: Çevremde onlarca kişide korona virüsü görüldü

Rusya Devlet Başkanı Putin, korona nedeniyle karantinaya alınması hakkında konuştu Putin, çevresinde çok sayıda kişinin virüse yakalandığını açıkladı, "Bir iki kişide değil, onlarca kişide" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çevresinde onlarca kişi korona virüsüne yakalandığı için karantina kararı aldığını söyledi. Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) liderleri zirvesine video konferans yoluyla bağlanan Putin, “Son anda Duşanbe ziyaretimi iptal etmek zorunda kaldım. Çok üzgünüm fakat bu bildiğiniz gibi yakın çevremde korona virüsü vakalarına rastlanmasından kaynaklı. Bir, iki kişide değil, onlarca kişide. Şimdi birkaç günlüğüne karantinada kalmam gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Sputnik'in aktardığına göre Putin, Rusya’nın KGAÖ’nün önündeki kilit görevleri yerine getirmekle ilgilendiğini ifade etti. Rus lider, “KGAÖ’nün sorumluluğundaki bölgede ve üye ülkelerin dış sınırlarında durum sadece istikrarsız olmakla kalmayıp aynı zamanda ülkelerimiz için ciddi zorluklar ve riskler barındırıyor” dedi.

‘ABD AFGANİSTAN’DAKİ GÜÇLERİNİ ÇEKERKEN ACELECİ DAVRANDI’

Putin, ABD’nin Afganistan’daki güçlerini çekerken aceleci davranıldığını da ifade etti. Putin, “ABD ve müttefiklerinin güçlerini -hafif tabirle- aceleyle çekmesi ve Taliban’ın yönetime gelmesinin hemen ardından, bu ülkede durumun çarpıcı şekilde değişmesi ile bağlantılı tehlikeler hakkında fikir paylaşımı yaptık” ifadelerini kullandı. Putin, mevcut koşullarda KGAÖ’nün kendi bölgesinde istikrarı korumak için savunma ve siyasi potansiyelini kullanmaya hazır olması gerektiğini kaydetti. (Sputnik)