Putin, Bucha'da sivil katliamıyla suçlanan tugaya onur madalyası verdi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın Bucha kasabasındaki savaş suçu işlemekle itham edilen 64. Motorlu Tüfek Tugayı’nı onur madalyası ile ödüllendirdi, “muhafız” unvanı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kiev yakınlarındaki Bucha kasabasını terk ederken sivilleri işkenceyle katlettiği iddia edilen tugaya onur madalyası verilmesine ilişkin bir kararname yayımladı. 

Rusya Devlet Başkanlığı’nın resmî sitesi Kremlin.ru’dan konuyla ilgili açıklama yapan Putin, 64. Motorlu Tüfek Tugayı’na "Muhafız" unvanı verdi ve askerleri “Rusya’nın egemenliği ve ulusal çıkarlarını korumak için gösterdikleri kahramanlıklar ve Ukrayna’daki özel askeri operasyondaki usta ve kararlı eylemleri” için tebrik etti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, 4 Nisan günü Bucha’daki sivil katliamının sorumlusunun Rusya ordusuna bağlı 64. Motorlu Tüfek Tugayı olduğunu iddia etmişti. Ukrayna istihbaratı tugaydaki askerlerin isim ve kimlik bilgilerinin yer aldığı bir listeyi yayımlamış, adalet önüne çıkarılacaklarını duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)