Putin: Batı'nın Rusya ile iş birliğini reddetmesi Avrupa ve ABD'ye zarar veriyor

Batılı ülkelerin Rusya ile iş birliğini reddetmesinin Avrupa ve ABD'ye zarar verdiğini söyleyen Putin, "Enerji kaynaklarımızı gerçekten ihtiyacı olan ülkelere yönlendirebiliriz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı ülkelerin Rusya ile normal iş birliğini ve enerji kaynaklarının bir kısmını reddetmesinin Avrupa ve ABD'ye zarar verdiğini söyledi. "Enerji kaynaklarımızı gerçekten ihtiyacı olan ülkelere yönlendirebiliriz" diyen Putin, Moskova'ya 'dost olmayan' ülkelerin Kuzey Kutbu'ndaki tedarik zincirini yok ettiğini söyledi. 

Putin, şöyle konuştu: "Batılı ülkelerin Rusya ile normal iş birliğini ve enerji kaynaklarının bir kısmını reddetmesi, milyonlarca Avrupalıyı vurdu, enerji krizini tetikledi ve ABD'ye de zarar veriyor. Fiyatlar her yerde yükseliyor, enflasyon fırlıyor, bu ülkeler için bu durumun eşi veya benzeri yok."

Yaptırımlara rağmen Kuzey Kutbu'ndaki projelerin ertelenmemesini talep eden Rusya lideri, "Düşman ülkelerin eylemleri sonucunda bazı ulaşım, lojistik zincirlerinin bozulduğunu, bazı yabancı şirketlerin sözleşme yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirmediklerini biliyorsunuz" dedi. Bu durumunun Rusya'ya da zarar verdiğini belirten Putin, "Ancak hızlıca alternatif çözümler bulmak için her türlü kaynağa ve imkana sahibiz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Rusya Putin enerji Batı