Putin, Akkuyu Nükleer Santrali'nin açılışına 'görüntülü' katılacak

Moskova.Kremlin.Putin programının sunucusu Pavel Zarubin, Rusya lideri Putin’in gelecek hafta Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin açılışına video-konferans yöntemiyle katılacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gelecek hafta Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin açılışına video-konferans yöntemiyle katılacağı belirtildi. Böylelikle Putin’in söz konusu törende yer alacağı Rusya tarafından da doğrulanmış oldu.

Sputnik'in aktardığına göre, Rus devlet televizyonu Rossiya-1’de yayınlanan Moskova.Kremlin.Putin programının sunucusu Pavel Zarubin, Rusya Devlet Başkanı Putin’in gelecek haftaki programına ilişkin Telegram üstünden yaptığı açıklamada, Putin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir video-konferans görüşmesinde bir araya geleceğini kaydetti.

ERDOĞAN 'PUTİN GELEBİLİR' DEMİŞTİ

Putin’in, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne yakıt transferi yapılacağı törene video-konferans yöntemiyle katılacağını Erdoğan daha önce duyurmuştu. Akkuyu Nükleer Santrali’nin açılışına Rusya lideri  Putin’in katılabileceğini söyleyen Erdoğan, “Nisan'ın 27'sinde bir ihtimal belki sayın Putin de gelecek. Veya birlikte online sistemle bağlanacağız, Akkuyu'nun inşallah ilk adımını atacağız” demişti.

Söz konusu tören 27 Nisan’da gerçekleşecek. Nükleer yakıt transferi yapılmasıyla Akkuyu, teknik olarak çalışır hâle gelecek. (DIŞ HABERLER)