Mathias Énard Türkiyeli okurlarıyla buluşuyor

Fransız yazar ve çevirmen Mathias Énard, Türkiyeli okurlarıyla online buluşma gerçekleştirecek. Etkinlik, yarın saat 19.00'da başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

Institut français Türkiye’nin online edebiyat konferansı serisi SALON Edebiyat’ın 7. konferansı 28 Ekim 2020 tarihinde düzenlenecek ve yazar Yiğit Bener 'Pusula' ve 'Mıntıka' kitaplarının yazarı Mathias Énard ile 'Pusula' kitabının çevirmeni Ebru Erbaş’ı konuk edecek.

Zoom sitesi üzerinde gerçekleşen SALON Edebiyat konferanslarına katılım ücretsiz, konferansı izlemek için Institut français Türkiye’nin web sitesinden etkinliğe kayıt olmak gerekiyor.

MATHİAS ÉNARD KİMDİR? 

Mathias Énard Fransız yazar ve çevirmendir. École du Louvre’da eğitiminin tamamladıktan sonra, INALCO’da Arapça ve Farsça eğitimine devam etmiştir. Ortadoğu’da uzun süre kaldıktan sonra, Barselona’da ve Berlin’de yaşayıp Fransa’ya dönmüştür. 2008 yılında Actes Sud, birinci şahsın ağzından beş yüz sayfalık tek bir cümleden oluşan Mıntıka adlı romanını yayınlamıştır. 2008 Décembre Ödülü, Candide Ödülü ve 2009 Livre Inter Ödülü gibi birçok ödül almıştır. 2015 yılında, Batının Doğuya bakışını ele alan Pusula adlı romanı Goncourt ödülünü almıştır. Le Banquet annuel de la confrérie des Fossoyeurs (Mezar Kazıcıları Birliğinin
Yıllık Ziyafeti) Fransızca yayınlanan son romanıdır (2020 son baharı). Pusula Ebru Erbaş tarafından Türkçeye çevrilmiştir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)