Pucca’ya 1 yıla kadar hapis istemi

Sosyal medyada 'Pucca' ismiyle bilinen Pınar Yıldırım hakkında, 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir Twitter paylaşımı nedeniyle temmuz ayında gözaltına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılan Pınar Yıldırım hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sosyal medyada 'Pucca' olarak bilinen Yıldırım'ın, "Halkın bir kesimini cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi. 

İddianamede, Pınar Yıldırım'ın sosyal medya hesabından 19 Temmuz 2020'de yaptığı paylaşımın ihbar edildiği ve bunun üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. Yıldırım'ın ifadesine de yer verilen iddianamede söz konusu paylaşımı kendisinin yaptığını, o dönem eski eşi Osman Karagöz ile evli olduğunu, Karagöz'ün Twitter'da, kendisini kastederek bir paylaşım yaptığını ve ona istinaden karşılıklı atışmalar olduğunu söylediği kaydedildi. Ayrıca Yıldırım'ın bunun dışında bir amacının olmadığını, attığı tweetin o dönem tepki almadığını buradan yanlış bir çıkarım yapıldığını, suç işleme kastının olmadığını ve suçlamayı kabul etmediğini beyan ettiği ifade edildi. (DHA)