PSG'den İslamofobik ve ırkçı ifadeler kullandığı iddia edilen Christophe Galtier hakkında soruşturma

PSG, Müslüman ve siyah oyunculara yönelik ayrımcı sözler sarf ettiği öne sürülen teknik direktör Christophe Galtier hakkında soruşturma açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Paris Saint-Germain (PSG), kulübün teknik direktörü Christophe Galtier'in ırkçı ve Müslüman karşıtı (İslamofobik) ifadeler sarf ettiğinin iddia edilmesinin ardından iç soruşturma başlattı.

AA'nın Fransa basınından aktardığı haberlere göre, PSG Teknik Direktörü Galtier'in Nice'i çalıştırdığı dönemde "Takımda bu kadar siyahi ve Müslüman olamaz" sözlerini sarf ettiği iddiası üzerine, kulüp konuyla ilgili iç soruşturma açtı.

Paris Saint Germain taraftar grubu Paris Ultra Kolektifi'nin Twitter'dan hesabından yapılan açıklamada da Galtier olayının takibinde olunduğu ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu iddiaların doğruluğunun ispatlanması durumunda Galtier'in kulübün bünyesinde kalmasının kabul edilemez olduğu belirtilerek, kolektifin, her türlü ayrımcılığa karşı olduğu vurgulandı.

Nice Kulübü'nün eski başkanı Julien Fournier, geçen sezon üst yönetime gönderdiği elektronik postada, dönemin teknik direktörü Galtier'in "Takımdaki bütün futbolcular siyahi, yarısı ise Müslüman. Sadece siyahlardan ve yarısının cuma günleri camiye gittiği pisliklerden oluşan bir takım… Takımda bu kadar siyahi ve Müslüman olamaz. Bu takım bana göre değil" iddia etti.