Protestoların hedefindeki Sri Lanka Devlet Başkanı Rajapaksa istifayı kabul etti

Ekonomik krizin ardından geniş çaplı protestolara sahne olan Sri Lanka'da, göstericilerin konutunu bastığı Devlet Başkanı Rajapaksa, 13 Temmuz'da istifa edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarihinin en ağır ekonomik krizinin yaşandığı Sri Lanka'da, Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın 13 Temmuz’da istifayı kabul ettiği açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, açıklama yapan Sri Lanka Meclis Başkanı Mahinda Yapa Abeywardena, Rajapaksa’nın 13 Temmuz’da istifa etmeyi kabul ettiğini aktardı.

Başbakan Ranil Wickremesingh da istifa etmeye hazır olduğunu açıklamıştı. Hükümet karşıtı protesto düzenlenen Sri Lanka'da Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, ülkedeki siyasi parti liderlerinin katılımıyla parlamentoda acil bir oturum düzenlendiği belirtilmişti.

Açıklamada, liderlerin Devlet Başkanı Rajapaksa ve Başbakan Wickremesingh'in istifasını istediği ifade edilmişti. Wickremesingh'in liderlere, istifaya ve yeni bir hükümete yol açmaya hazır olduğunu söylediği aktarılmıştı.

Wickremesingh'in istifaya hazır olduğunu söylemesinden birkaç saat sonra göstericiler Başbakanlık konutuna girip binayı ateşe vermişti.

Protestocular, Devlet Başkanı Rajapaksa'nın resmi konutu ve ofisinin bulunduğu yerleşke çevresindeki barikatları aşarak konut ve ofise girmişti.

Yerleşkeye girilmesinin ardından Rajapaksa'nın yerleşkeden ayrıldığı ve güvenli bir yere götürüldüğü iddia edilmişti. (HABER MERKEZİ)