Protestolar sürerken konsere giden Macron'a tepki: 'Yanlış zamanlama'

Fransa'da 17 yaşındaki bir sürücünün polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından başlayan protestolarda gözaltı sayısı 800'ü aştı. Eylemler sürerken Elton John konserine giden Macron'a tepki yağdı.

Fotoğraf: Instagram
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da 17 yaşındaki bir sürücünün 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından öldürülmesinin ardından patlak veren protestolar devam ederken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eşi Brigitte Macron ile Elton John konserine gitmesi tepki çekti. 

Son seçimlerde Macron ile yarışan ve ikinci turda rakibine kaybeden ırkçı siyasetçi Marine Le Pen, Fransa Cumhurbaşkanı'nı "Tamamen sorumsuz. Fransa yanıyorken Macron, Elton John'u alkışlamayı tercih etti" sözleriyle eleştirdi. Elton John'un partneri David Furnish'in sosyal medyada paylaştığı görüntülere de tepki geldi. Emmanuel ve Brigitte Macron ile fotoğrafını paylaşan Furnish'in paylaşımına, "Yanlış zamanlama" yorumu geldi. Başka bir sosyal medya kullanıcısı ise "Bir çocuk polis tarafından katledilirken o bir gösteriyi seyretmeye gitti. Yazıklar olsun Macron" ifadelerini kullandı. 

GÖZALTI SAYISI 800'Ü AŞTI

Öte yandan, Paris'in Nanterre banliyösünde Nael M. isimli Cezayir ve Fas asıllı gencin polis kurşunuyla öldürülmesiyle başlayan ve ülke geneline yayılan eylemlerde gözaltına alınanların sayısı 800'ü aştı. Fransız basınının İçişleri Bakanlığı'na dayandırdığı bilgiye göre, gece çıkan olaylarda 875 kişi gözaltına alındı.

Özel polis timi RAID Lille, Roubaix ve Bordo kentinde gece görevlendirildi. (DIŞ HABERLER)