'Protesto da gazetecilik de suç değil, arkadaşlarımızı serbest bırakın'

TGS ve RSF Gezi anmasını izleyen gazetecilere uygulanan polis şiddetini protesto etti: Sorumlular hakkında işlem yapılsın, gözaltına alınan 6 meslektaşımız serbest bırakılsın.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla Gezi Parkı eylemlerinin 9. yıldönümünde yapılmak istenen anmadaki polis şiddeti, olayı izyleyen gazetecileri de hedef aldı. Onlarca gazeteci şiddet gördü, bilinçli olarak biber gazına maruz bırakıldı, en az 6 gazeteci ise gözaltına alındı. 

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) ile Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) de polis şiddetini kınadı, gözaltına alınan gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

RSF: GAZETECİLERİN TANIKLIĞINDAN RAHATSIZ OLANLAR... 

RSF'nin twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Taksim Dayanışması çağrısıyla İstanbul Beyoğlu’nda yapılan 9. Yıl anmasında, Halk TV muhabiri #ErdinçYılmaz & TELE1 muhabiri #EnginAçar gibi çok sayıda haberci polisçe darp edildi. AFP Fotomuhabiri #BülentKılıç ve #HayriTunç’a da yakın mesafeden biber gazı sıkıldı #Gezi9Yaşında

RSF’den Erol Önderoğlu: Eylemlerde gazetecilerin tanıklığından rahatsız olanlar Beyoğlu’nda yine medyayı hedef aldı. Evrensel gazetesinden @MeltemAkyl polis saldırısına uğrayan çok sayıda haberciden biri. BirGün muhabiri #GökayBaşcan da gözaltına alınanlardan #Gezi9Yaşında

İstanbul Beyoğlu’ndaki #Gezi9Yaşında anmasını izleyen Evrensel gazetesinden #MeltemAkyol, BirGün muhabiri #GökayBaşcan, Halk TV muhabiri #OzanDemiriz ve Flash TV muhabiri #DilanPolat gözaltına alındı. Habercilerin görev yapması engellenemez, serbest bırakılmalarını istiyoruz."

TGS: SORUMLULAR HAKKINDA İŞLEM YAPILSIN

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) da polisin engellediği anmayı izlerken gözaltına alınan gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi. TGS ayrıca polis şiddetinin sorumluları hakkında işlem yapılmasını talep etti.  

TGS'nin sosyal medya hesaplarından yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: #Taksim Gezi Parkı eylemlerinin 9. yıl dönümünde 6 gazeteci gözaltına alındı, pek çok meslektaşımız polis şiddetine maruz kaldı. Protesto da gazetecilik de suç değildir. Sorumlular hakkında işlem yapılsın, meslektaşlarımız serbest bırakılsın! #Gezi9Yasinda. (HABER MERKEZİ)