Prof. Max Gillman: Erdoğan'ı IMF'den kredi almaya teşvik ettim

İstanbul'daki ekonomi zirvesine katılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Prof. Gillman, "Kendisini IMF'den kredi aramaya teşvik ettim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin gündem olan “nöroekonomi-heteredoks yaklaşım-epistemolojik kopuş” konuşmasını yaptığı zirveye katılan Prof. Max Gillman, yaşadıklarını anlattı. 

Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre, Gillman “Türkiye'nin yeni bir ekonomik modeli var ve buna heterodoks ekonomi diyorlar” diye konuştu. 

'ERDOĞAN'A IMF TAVSİYESİ VERDİM'

Missouri-St Louis Üniversitesi'nde Ekonomi Tarihi bölümü öğretim üyesi Gillman, zirve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la kahvaltı sohbetinde bir araya geldi. Gillman, Erdoğan'la görüşmesini şöyle anlattı:

“Diğer ekonomistlerle birlikte Türk lidere tavsiyelerde bulunma fırsatı heyecan vericiydi. Türkiye'nin Batı ekonomisi ve Batı ittifakı için önemini vurguladım ve ülkede yükselen enflasyonu kontrol altına almaya çalışmak için Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) kredi aramaya kendisini teşvik ettim. Türkiye'de bu ayın başlarında enflasyon yüzde 80'i aştı ve bu fiyat artışlarının Türkiye'de yaşayan insanlar üzerinde çok ağır bir etkisi var.”

Gillman'a, İstanbul'da düzenlenen “Pandemi Sonrası Dönemde Ekonomi Paradigmasında Dönüşüm ve Yükselen Ülkeler” zirvesindeki konferans sonrasında Bakan Nebati tarafından bir plaket verilmişti. (HABER MERKEZİ)

Prof. Max Gillman (soldan ikinci) Cumhurbaşkanı Erdoğan ve zirveye katılan diğer ekonomistlerle birlikte.