Prof. İzzettin Özgenç'in iddiası: Başörtülü bir vekil sınavda torpil istedi

Ceza hukukçusu Prof. Dr. İzzet Özgenç, ismini vermediği; 'hukukçu ve başörtülü' olarak tarif ettiği bir milletvekilinin bir öğrenciye hukuk sınavında yardımcı olması için danışmanına talimat verdiğini öne sürdü. Özgenç milletvekilinin istifa etmesi ya da ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti döneminde hazırlanan pek çok kritik yasaya katkı sunan hukukçu Prof. Dr. İzzet Özgenç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Hukukçu olan ‘başörtülü’ bir milletvekili, bugün saat 10.30'da çıkacağı uçak yolculuğu sırasında bir hukuk fakültesinde online yapılacak olan İdare Hukuku sınavı sorularının cevaplandırılmasında ismini verdiği bir öğrenciye ‘yardımcı’ olması için danışmanına talimat verdi" ifadesini kullandı.

'Başörtülü bir milletvekili' vurgusuna gelen eleştiriler üzerine Özgenç, yeni bir açıklama yaparak “Bu hesap sahibi, malum ‘28 Şubat Süreci’nde basılıp yayımlanan ‘Başörtüsü Yasağının Hukuki Açıdan Değerlendirilmesi’ adlı kitapçığın yazarıdır. Yazar, bugünkü paylaşımıyla, başörtüsünden değil, başörtüsünün kirletilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmiştir” dedi.

Özgenç, "Dünkü sınav olayı ile ilgili temel sorun, öğrencinin bir milletvekiline ulaşarak, gireceği sınavla ilgili “yardım” talebinde bulunma cesareti göstermesidir. Bu cesaretin kaynağı, gayrimeşruluğuna rağmen, vaki talebe milletvekilinin icabet etmesidir. Bu nedenle, ilgili milletvekilinin, bu görevinden istifa etmesi veya etmesinin sağlanması gerekir" çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)