Prof. Dr. Filiz Ali için kan aranıyor

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi sosyal medya hesaplarından, Koç Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Prof. Dr. Filiz Ali için 0 RH- kan ihtiyacı olduğunu duyurdu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Piyanist ve müzikbilimci Prof. Dr. Filiz Ali, İstanbul Koç Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görüyor. Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) sosyal medya hesaplarından, Sabahattin Ali'nin kızı olan Filiz Ali için 0 RH- (negatif) kan ihtiyacı olduğunu duyurdu. 

Kan verecek olanların Ali'nin oğlu Atilla Laslo'ya başvurmaları gerekiyor. 

FİLİZ ALİ KİMDİR?

Piyanist ve müzikbilimci Filiz Ali, 30 Eylül 1937'de Ankara'da doğdu. 

Türkiye'de çoksesli Batı müziğinin yaygınlaşmasına yönelik çalışmaları ile tanınan Ali, 1990-2005 arasında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji bölümünde bölüm başkanı olarak görev yaptı. Filiz Ali ayrıca, Cemal Reşit Rey Konser Salonu genel yönetmenliğini (1986-1992), Uluslararası Eskişehir Festivali'nin müzik danışmanlığını yaptı. Ali, Türkiye ve yurt dışından konservatuvar düzeyinde öğrencilere yönelik müzik ustalık sınıfları düzenlemek amacıyla 1998 yılında Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'ni kurdu.

Akademik çalışmalarının yanı sıra TRT için müzik programlarını düzenleyen, birçok gazete ve dergide müzik eleştirmenliği yapan Filiz Ali, müzik ve müzisyenler konulu bir dizi kitap yazdı. Yazar Sabahattin Ali'nin kızı olan Filiz Ali, babası üzerine de iki kitap yazdı.