Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u 'dana dili' ile tehdit eden sanık için 9 yıl 7 aya kadar hapis talebi

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit eden aşı karşıtı sahte doktor Mustafa Yücel hakkında 9 yıldan 7 aya kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u; ofisinin önüne dana dili bırakıp sosyal medya hesapları üzerinden de tehdit ettiği iddia edilen Mustafa Yücel hakkında, "kişilerin huzur ve sükununu bozma" ve "özel işaretlerle tehdit" suçundan 9 yıl 7 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda muayenehanesinin önüne dana dili bırakılarak ölümle tehdit edildiği duyurmuş ve 29 Temmuz'da polis merkezine giderek şikayette bulunmuştu.

Prof. Dr. Şenol'u tehdit etmekle suçlanan aşı karşıtı paylaşımlar yapan ve kendini doktor olarak tanıtan Mustafa Yücel, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Eskişehir'de gözaltına alınmıştı.

Sağlık Bakanlığı'nın doktor olmadığını açıkladığı Yücel, "tehdit" suçundan ifadesi alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

Soruşturmayı yürüten savcılık, Yücel'in paylaşımlarının devam etmesi üzerine Aile Mahkemesi'nden koruma kararı aldırmıştı.

DHA'nın haberine göre savcılık soruşturmayı tamamlanarak iddianame düzenlendi. İddianamede, Şenol'un, ofisinin bulunduğu binanın güvenlik kamera görüntüleri incelendiğinde Mustafa Yücel'in aracıyla gelerek elinde bir poşetle indiğinin tespit edildiği, ayrıca Twitter hesabından Şenol'a yönelik birçok tehdit içerikli paylaşım yaptığının belirlendiği aktarıldı.

İddianamede ifadesine yer verilen Mustafa Yücel, dana dilini kendisinin bırakmadığını, kimseyi ölümle tehdit etmediğini söyledi. Yücel'in Şenol'a limonata göndermesini de hemoroit hastası olduğunu ve kendisine muayene olmak istediği için gönderdiğini söylediği belirtildi.

İddianamede, Mustafa Y. suçlamaları kabul etmese de bina güvenlik görevlisi ile binanın alt katında bulunan kafede çalışan bir kişinin verdiği ifadeler ve yaptıkları teşhis ile Şenol'un ofisinin önüne 2 adet dana dili bıraktığının, olaydan sonra kapatsa da kendisinin kullandığı tespit edilen Twitter hesabından mesajlar gönderdiğinin belirlendiği ifade edildi.

Savcılık, bu eylemleri nedeniyle "özel işaretlerle tehdit" ve "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçunu işlediği belirtilen Mustafa Yücel'in, alt sınır 2 yıldan 9 aya kadar olmak üzere üst sınır 9 yıldan 7 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. İddianame Ankara 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı. (HABER MERKEZİ)