Prof. Dr. Ceyhan: Delta varyantında çocuklar soğuk algınlığı tablosuyla geliyor

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Delta varyantı, çok belirgin olmayan, soğuk algınlığı tablosu ile geliyor. Örneğin çocuk ateşi bile yok, sadece biraz öksürüyor, hapşırıyor, testi pozitif çıkıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, çocuklarda görülen korona virüsü (Covid-19) vakalarının klinik tablolarında farklılıklar olduğunu söyledi.

 

Türkiye'de hakim halde bulunan Delta varyantındaki belirtilerin, Alfa'dan farklı olduğunu belirten Prof. Dr. Ceyhan, şu bilgileri verdi: "Alfa varyantından daha farklı geliyor. Delta varyantı, çok belirgin olmayan, soğuk algınlığı tablosu ile geliyor. Örneğin çocuk ateşi bile yok, sadece biraz öksürüyor, hapşırıyor, test yapıyorsunuz pozitif çıkıyor. Eskiden ateşin, baş, vücut ağrısının, tat alma duyusunun bozukluğunun ön planda olduğu bir tablo varken, şimdi daha çok bir soğuk algınlığı tablosu ön planda. Bu da Delta varyantının klinikte yaptığı bir değişiklik. Aileler, burnu akan bir çocuğu korona virüsü olmayabilir, şu anda burun akıntısı yapan diğer virüsler de artmaya başladı; ama teorik olarak 'bu çocukta korona virüsü olabilir' diye düşünmeleri lazım. Emin olana kadar okula göndermemeleri lazım, bir sağlık merkezinde karar verilmesi lazım."