Prof. Dr. Ceyhan: BioNTech aşısındaki antikor miktarını artırmak zorunda kalacaklar

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Görünen o ki, delta varyantına karşı Moderna daha etkili. Belki de BioNTech/Pfizer aşısındaki antikor miktarını artırmak zorunda kalacaklar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Pfizer/BioNTech aşısı gibi mRNA temelli Moderna aşısının, korona virüsünün Delta varyantına karşı 'daha etkili' göründüğünü belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Görünen o ki, delta varyantına karşı Moderna daha etkili" diyen Prof. Dr. Ceyhan, "Belki de BioNTech/Pfizer aşısındaki antikor miktarını artırmak zorunda kalacaklar" ifadelerini kullandı. 

Bir sonraki paylaşımında ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın okullara belirtisiz vaka yaygınlığının anlaşılabilmesi için yapılacak PCR testi açıklamasını alıntılayan Prof. Dr. Ceyhan, şöyle konuştu: "Bir yıldır ifade ettiğimiz gibi, bütün öğrencileri PCR ile tarayamayız ama, örneklemle çocuklarda ve eğiticilerde virus pozitiflik oranını saptayabiliriz. Örneklem iyi seçilirse ve test belli aralıklarla tekrarlanırsa yararlı olacaktır." (HABER MERKEZİ)