Prof. Dr. Ayşe Buğra: Memlekete yazık oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef gösterdiği Prof. Dr. Ayşe Buğra "Memlekete yazık oluyor. Benim beklentim huzur ve adalet" dedi. Buğra, Boğaziçi öğrencilerinin provokatör olarak gösterilmesini de eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın “Osman Kavala denilen, adeta Soros’un temsilcisi olan kişinin karısı da provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır” diyerek hedef gösterdiği Prof. Dr. Ayşe Buğra, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu.

Buğra, Erdoğan'ın Boğaziçi üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyelerini yönelik sözlerini şöyle değerlendirdi: 

"Provokasyon çok ağır bir ifade. Söz konusu olan insanları tanımamayı, o öğrencileri tanımamayı gösteriyor. Boğaziçi öğrencisi çok akıllı, çalışkan, gayret etmiş, ne yaptığını bilerek oraya gelmiş ve üniversitesini çok önemseyen bir öğrenci. O üniversitenin öyle kalmasını ve dışarıdan müdahale olmasını istemiyor. Dertlerini ne güzel anlatıyorlar. Her şeyden önce öğrencilere saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Memleketin huzura ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Devamlı kavga ederek, kurumlara saldırarak, kurumlar yıpratılarak devam edemeyiz diye düşünüyorum. Memlekete yazık oluyor. Benim beklentim huzur ve adalet." (HABER MERKEZİ)