Prof. Dr. Ali Kurt vefat etti

Erzurum Şehir Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Ali Kurt, korona virüsü nedeniyle kaldırıldığı yoğun bakımda vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzurum Şehir Hastanesi patoloji doktorlarından Prof. Dr. Ali Kurt, Covid-19 rahatsızlığı sonucu tedavi gördüğü şehir hastanesinde vefat etti. Kurt, 15 gün önce yakalandığı korona virüsü hastalığına bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle hastanenin yoğun bakımında tedavi görüyordu. Prof. Dr. Ali Kurt için hastanede tören düzenlendi.

Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Hakkı Tör, Prof. Dr. Ali Kurt’un özgeçmişini okudu. Tör, “Bugün çok üzüntülüyüz. Hocamız, abimiz büyüğümüz, bilirkişimizi kaybettik” diye konuştu. İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir de, “Bir hayat bir hikaye burada bitmiş oluyor. Çok üzüntülüyüz. Ali ağabey çok naif biriydi. Hepimizin ağabeyi idi. Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

PROF. DR. ALİ KURT KİMDİR?

1953 İstanbul doğumlu Ali Kurt, tüm tahsilini Erzurum'da tamamlamıştır. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre Uzundere Sağlık Ocağı tabipliği yapmış ve hemen ardından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı’nda asistanlığa başlamıştır. 1984 yılında burada uzmanlığını tamamlayan Ali Kurt, mecburi hizmetini Giresun Devlet Hastanesinde Patoloji Uzmanı olarak tamamlamış, dört yıl sonra da Erzurum Numune Hastanesi Patoloji Servisi’ne tayin edilmiştir.
Dr. Ali Kurt, 2001-2002 yıllarında Erzurum Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesinde kurucu başhekimlik yapmış, 2008 yılına kadar Numune Hastanesindeki görevine devam etmiş, bu tarihten itibaren de Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışmalarına devam etmiştir. Giresun ve Erzurum’da görev yaptığı hastanelerde çeşitli idarecilik görevlerinde de bulunmuştur. (HABER MERKEZİ)