Prens Harry: Annemin ölümünün ardından içki ve uyuşturucu kullandım

Prens Harry'nin yeni yayınlanan açıklamalarında, 'annesini kaybetmenin verdiği acıyı bastırmak için geçmişte içki ve uyuşturucu kullandığını' söylediği kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  BBC'nin 1995'te röportaj yapmak için Prenses Diana'yı kandırdığının kanıtlanmasının ertesinde Prens Harry, yeni yayımlanan açıklamasında, 'annesini kaybetmenin verdiği acıyı bastırmak için geçmişte içki ve uyuşturucu kullandığını' söyledi. "Annemin ölümü ve kraliyet yaşamının baskısıyla başa çıkmaya çalışırken çok fazla içtim, uyuşturucu kullandım ve ağır anksiyete ile panik ataklar geçirdim" diyen Prens Harry, ABD'li sunucu Oprah Winfrey'ye Apple TV+ kanalının zihinsel sağlıkla ilgili 'Sizin Göremediğiniz Ben' isimli belgeseli için konuştu.

1996'da Veliaht Prens Charles'dan boşanan Prenses Diana'nın Ağustos 1997'de paparazzilerden kaçmaya çalışırken otomobil kazasında ölümünün yarattığı travmayla mücadele ederken 'bir haftada içilen alkol miktarını bir günde tükettiğini, annesinin ölümünden 10 yıl sonra bile duygularını maskelemek için uyuşturucu kullandığını' söyleyen Harry, kamusal görevleri yerine getirmesi gereken kraliyet ailesinin üst düzey üyesi olarak 'ağır anksiyete ve panik ataklar geçirdiğini' belirtti. Sputnik'in aktardığına göre Prens Harry, "Zihinsel olarak darmaduman haldeydim. Ne zaman takım elbise giyip kravat takıp rolümü oynamak zorunda olsam, aynaya bakıp 'Tamam, oyun yüzünü tak; hadi gidelim' derdim. Daha evden çıkmadan ter içinde kalırdım. Savaş ya da kaç haleti ruhiyesine girerdim" ifadelerini kullandı.

Prenses Diana ile Veliaht Prens Charles'ın iki oğlu, soruşturma sonucu açıklanır açıklanmaz BBC'ye sert tepki gösterdi. Cambridge Dükü Willam, röportajın sayısız kişiyi incittiğini, annesi ile babası arasındaki ilişkiyi kötüleştirdiğini ve annesinde korkuya, paranoya ve yalnızlığa sebep olduğunu söyledi. Ayrı bir açıklama yapan Sussex Dükü Harry, istismar kültürü ve etik dışı eylemlerin yarattığı etkinin annesinin hayatına bedel olduğunu dile getirerek "Annemiz bu yüzden hayatını kaybetti ve hiçbir şey değişmedi" demişti. (Kaynak: Sputnik)