Prens Charles'ın Katar başbakanı ile görüşmesi için 3 milyon euro ödenmiş

İngiltere'de kraliyet üyesi Prens Charles'ın dünyanın en zenginleri arasında kabul edilen Katarlı eski başbakan Cabir El Tani'yle görüşmeleri için 3 milyon euro alması gündemde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin skandallarla anılan kraliyet üyesi Prens Charles bu kez Katar'dan 'para aldığı' suçlamasıyla gündemde. Galler Prensi'nin Katar'ın eski başbakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir El Tani'yle görüşmeleri karşılığında 3 milyon euro nakit aldığı belirtiliyor.

The Guardian'ın haberine göre, Prens Charles İngiliz kraliyet ikametgâhı Clarence House'ta Katarlı eski başbakanla görüşmeleri için istediği 3 milyon euroyu farklı çantalarda üç kez teslim aldı. Görüşmelerde, Charles'ın Katarlı Şeyh'ten Chelsea Kışlası'nın 3 milyar sterlinlik imar bedelini de talep ettiği ancak bunun gerçekleşmediği belirtildi.

Charles'ın iki yardımcısına teslim aldığı nakitleri saydırdığı, 3 milyon euronun Galler Prensi Yardım Fonu'nun (PWCF) hesaplarına yatırıldığı belirtiliyor. Clarence House'tan yapılan açıklamada, söz konusu miktarın hayır kurumlarına bağışlandığı ifade edildi. Habere göre, fonu yöneten vakfın mütevelli heyeti de 2015 yılında bu miktarda bağış yapıldığını doğruladı. 

Katarlı eski başbakan Cabir El Tani, İngiltere'de gayrimenkul servetiyle "Londra'yı satın olan adam" olarak anılan bir isim. Katarlı Şeyh'in satın aldığı Paris Saint-Germain ise dünyanın en zengin futbol kulüpleri arasında gösteriliyor. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler prens charles katar