Premier Lig futbolcularına her gün korona virüsü testi yapılacak

Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle Premier Lig'deki futbolculara her gün test yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Premier Lig futbolcuları, ülkede kötüleşen korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında her gün testten geçecek.

İngiliz medyasında çıkan haberlere göre, acil durum önlemlerinin bir parçası olarak futbolcular, günlük korona virüsü testleri yapacak.

Kulüplerdeki salgınlar nedeniyle son üç gün içinde iki Premier Lig maçı iptal edildi. Bugün oynanması planlanan Brentford-Manchester United maçı da korona virüsü nedeniyle ertelendi.

Premier Lig yönetimi, futbolcu ve personellere yapılan testlerde pozitif vakaların çıkmasının ardından maçın ertelenmesini isteyen Manchester United'ın talebini kabul etmişti. Manchester temsilcisi, vakalar sonrasında dün antrenmanlarını yaptığı Carrington tesislerini 24 saat kapatma kararı almıştı.

PREMIER LİG'DE SON 1 HAFTADA 42 VAKA TESPİT EDİLDİ

Futbolcular ve teknik ekipte artan vakaları nedeniyle Tottenham'ın geçen hafta sonu Brighton & Hove Albion ile yapacağı lig maçı da ertelenmişti.

Premier Lig'de 1 haftada toplam 42 futbolcu ve personelde virüs tespit edilmişti. Premier Lig'de 6-12 Aralık tarihleri arasında 3 bin 805 test yapıldı ve 42 vaka olduğu açıklanmıştı. (AA)