Portekiz'in Sosyalist Partili eski Cumhurbaşkanı Jorge Sampaio yaşamını yitirdi

Portekiz'in uzun yıllar cumhurbaşkanlığını yapmış Jorge Sampaio 81 yaşında vefat eti. Kendisi Antonio Salazar'ın faşist yönetimi sırasında siyasi mahkumları savunurken ün kazanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Portekiz'in 1996-2006 yılları boyunca cumhurbaşkanlığını yapmış Jorge Sampaio yaşamını yitirdi. Ölüm nedeni paylaşılmayan Sampaio'nun 27 Ağustos'tan beri solunum güçlüğü nedeniyle hastanede tedavi görmekte olduğu bildiriliyor.

Reuters'ta yer alan habere göre, Portekiz'in Sosyalist Partili eski lideri 81 yaşında hayatını kaybetti. Eski bir avukat olan Sampaio, özellikle görev süresinin son döneminde yetkilerini sonuna kadar kullanıp parlamentoyu dağıtması ve istikrarsız çoğunluk hükümetini görevden almasıyla biliniyordu. Ancak Sampaio, sadece Portekizlilerin 'atom bombası' olarak adlandırdığı bu yetki kullanımı ile tanınmıyor. Kendisi Antonio Salazar'ın faşist yönetimi sırasında siyasi mahkumları savunurken ün kazandı.

Sampaio, 1990-1995 yılları arasında Lizbon Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiş ve oyların %54'ünü aldığı 1996 Ocak seçimlerine cumhurbaşkanı adayı olmak üzere koltuğundan istifa etmişti. (DIŞ HABERLER)