Portekiz, Mozambik ordusunu IŞİD'e karşı eğitmek için 60 asker gönderiyor

Mozambik'te IŞİD'in düzenlediği saldırıların ardından Portekiz, Mozambik ordusuna eğitim vermek için 60 asker gönderileceğini duyurdu. Yetkililer, askerlerin önümüzdeki haftalarda gideceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğu Afrika ülkesi Mozambik'in doğalgaz kasabası Palma'da, IŞİD'in üstlendiği ve birçok kişinin ölümüne sebep olan saldırıların ardından Portekiz'den yapılan açıklamada 60 askerin Mozambik'e gönderileceği belirtildi.

Lusa ajansının haberinde, askerlerin Mozambik ordusuna eğitim ve destek vereceği aktarıldı. Portekiz Dışişleri Bakanı Santos Silva, "Yaklaşık 60 Portekiz askeri, önümüzdeki haftalarda Mozambik'e gitmek üzere hazırlanıyor" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta, 60 milyar dolarlık uluslararası doğalgaz projeleri için bir lojistik merkezi olan Palma kasabasında düzenlenen saldırılarda onlarca kişinin öldürüldüğü duyurulmuştu. Dört gün boyunca devam eden saldırıların arından IŞİD, örgüte bağlı Amaq 'haber ajansı' üzerinden yaptığı açıklamada kasabanın 'kontrolünü ele geçirdiklerini' iddia etmişti. Örgüt, çatışmalarda aralarında askerlerin de bulunduğu 55 kişinin öldüğünü ileri sürdü. (DIŞ HABERLER)