Portekiz, Abramoviç’e ait olduğu iddia edilen evin satışını engelledi

Yaptırımlara tabi tutulan Rus milyarder Roman Abramoviç'e ait olduğu yönünde 'güçlü kanaat'in bulunduğu Portekiz'deki lüks evin satışı engellendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Portekiz Dışişleri Bakanı Joao Cravinho yaptığı açıklamada, Portekiz'in 10 milyon Euro değerindeki lüks bir evin satışının, yaptırıma maruz kalan Rus milyarder Roman Abramoviç'e ait olduğu yönündeki “güçlü kanaat” sebebiyle engellendiğini söyledi.

Cravinho "Evin Roman Abramoviç'e ait olduğuyla ilgili tam olarak doğrulanmamış güçlü bir kanaatimiz var. Buradaki zorluk, yaptırım uygulananların birçoğunun mülklerinin ve varlıklarının adlarına kayıtlı olmaması” dedi.

Hikayeyi ilk aktaran Publico gazetesine göre, Chelsea futbol kulübünün eski sahibi Abramoviç, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden 15 gün önce mülkü satmaya çalıştı. Ancak sözcüsü Reuters'e Abramoviç’in "Portekiz'de herhangi bir mülkü olmadığını” söyledi.

Publico, Portekiz'in en büyük bankası Caixa Geral de Depositos'un mülkü satma hareketini fark ettiğini ve yetkilileri uyardığını aktardı.

Abramoviç’e, Orta Çağ Engizisyonu sırasında İber yarımadasından kovulan Sefarad Yahudilerinin torunlarının vatandaşlığa kabul edilmesini sağlayan bir yasaya dayanarak Nisan 2021'de Portekiz vatandaşlığı verilmişti. Yaptırımlar sonrası milyarderin vatandaşlık almasına izin vermekten sorumlu bir haham tutuklanmıştı. (DIŞ HABERLER)