Portakal Çiçeği Karnavalı başlıyor

Adana'da bu yıl 12'ncisi düzenlenecek Portakal Çiçeği Karnavalı, 200'den fazla kültürel, sanatsal ve sportif etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen "Türkiye Kültür Yolu Festivali"nin ilk durağı olan Adana'da, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında 13-21 Nisan'da çeşitli etkinlikler sanatseverlere sunulacak.

Festival kapsamında, 30'dan fazla noktada konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinlikler, 9 gün boyunca Adanalılara sunulacak. Renkli Dev Karnaval Korteji başta olmak üzere birçok etkinlik Adana'da festival ziyaretçileriyle buluşacak.

Mert Demir, Haluk Levent, Fatma Turgut, Emircan İğrek, Köfn Merkez Park'ta, Gece Yolcuları, Kafadar gibi birçok farklı müzisyen ve grup ise Atatürk Parkı'nda sahne alacak.

İsmail Altunsaray ile Öykü Gürman Atatürk Parkı'nda Neşet Ertaş türkülerini seslendirecek.

REFİK ANADOL’UN VERİ HEYKELİ ANIT MÜZE'DE SERGİLENECEK

Uluslararası platformlarda başarı elde eden Refik Anadol'un "Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları" veri heykeli Anıt Müze'de sergilenecek.

Ayrıca festivale özel üretilen, festival rotasındaki şehirlerin ikonik yapıları ve Türkiye'nin tarih ve kültür zenginliğinin vurgulandığı, "Atatürk Kültür Yolunda" adlı eser, yapay zeka algoritması kullanılarak Tren Garı'nda festival ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak.

Festival kapsamında birçok tiyatro oyunu da sahnelenecek. Adana'daki Ramazanoğlu Kültür Merkezi ile 01 Burda PGM, Devlet Tiyatroları'nın kapalı gişe eserlerine ev sahipliği yapacak.

"Kadınlar, Filler ve Saireler", "Majestik", "Radyo-yu Hümayun", "Yüzleşme", "Lobotomobilin Üç Seferi" festival kapsamında sahnelenecek.