Portakal Çiçeği Festivali: Adana bir tutkudur, her zaman gelmek istersiniz

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına dahil edilen 'Nisan’da Adana’da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı' 12 Nisan'da başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın başlaması dolayısıyla Adana Valisi Dr. Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kültür Yolu Festivalleri Genel Müdürü Selim Terzi, Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Yücel Bayram ve karnaval fikrinin öncüsü "Nisan’da Adana’da Komitesi" Başkanı Ali Haydar Bozkurt ile Karnaval Direktörü İlhami Günsel’in katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantı sonrasında yerel ve idari yöneticiler geleneksel olarak el ele tutuştular.

Adana Valisi Dr. Yavuz Selim Köşger basın toplantısında yaptığı konuşmada, Adana’da Kültür Yolu Festivali’nin ilkini gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, “Burada Adana’nın tanıtımı adına çok önemli bir iş yapıldığını görüyoruz. Düşünen ve katkı sunan herkese teşekkür ederiz. Adana’nın ve ülkemizin turizminin gelişmesi adına çok isabetli adımlar atılmış. Akdeniz’in en güzel mevsiminde böyle bir etkinliğin yapılması ve turizmin 12 aya yayılması stratejisi noktasında Portakal Çiçeği Karnavalı büyük önem taşıyor. Bu noktada Karnaval’ın Kültür Yolu Festivali ile birlikte gerçekleştiriliyor olmasını oldukça önemsiyorum. Hem sivil toplum, hem yerel yönetimler, hem de merkezi idarelerin yönetiminde eşgüdüm içerisinde çok başarılı bir çalışma yürüttük. 30’un üzerinde noktada binlerce kültürel etkinlik düzenledik. Adanalı hemşerilerimizle birlikte şehri ziyaret edenler de etkinlikleri doyasıya yaşadılar. Böylesi etkinliklerin içeriğini daha da artırarak 12 aya yayarak devam ettirmek istiyoruz. Bu noktada üzerimize düşeni bütün kurumlar olarak gerçekleştirmeye hedefliyoruz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Adana’nın geçmişten bu güne sanatın, kültürün ve lezzetin kenti olduğunu kaydederek, “Karnaval, bütün kurumların birlik beraberlik içinde düzenlediği bir etkinlik oldu. Keşke öyle bir dijital teknoloji olsa da, burada portakal çiçeklerinin kokusunu tüm dünyaya gösterebilsek. Çünkü insanlar bu büyüleyici kokuyu teneffüs edebilmek için mutlaka Adana’ya gelmek isteyeceklerdir. Adana olağanüstü güzellikleri barındıran bir kent. Aynı zamanda kültür ve sanat kenti olarak öne çıkıyor. Yapılan tüm festivallere katkı sunuyoruz ve Adana’nın tanıtılması noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Karnaval ise bu tanıtımların en önemlisi olarak öne çıkıyor. Bu noktada misafirperver Adanalı vatandaşlarımızın da Portakal Çiçeği Karnavalı’nı sahiplenmesi ve rol alması büyük önem taşıyor. Daha önce Karnavalı 3 gün yapıyorduk ve Kültür ve Turizm Bakanlığımız sayesinde 1 haftaya yaydık. Adana bir tutkudur. Adana’ya bir kere geldiğinizde her zaman gelmek istersiniz. Bu Karnaval’ın 12 yıldır büyüyerek sürdürülmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.