Pompeii'den çaldığı eserleri 15 yıl sonra iade etti: Lanetlendim

Kanadalı bir kadın, 2005 yılında Pompeii'den çaldığı bir dizi eseri geri verdi. Kadın mektubunda, 'lanetlendiğini' savunarak bu süreçte iki defa meme kanseri geçirdiğini belirtti; "Lütfen onları geri alın, kötü şans getiriyorlar" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanadalı bir kadın, İtalya'nın dünyaca ünlü antik kenti Pompeii'den 15 yıl önce çaldığı bir dizi eseri 'lanetli oldukları'  gerekçesiyle iade etti. Adı sadece Nicole olarak verilen kadın, iki mozaik, bir amfora parçaları ve seramik kalıntılarını, bir itiraf mektubuyla beraber geri gönderdi.

Nicole mektubunda, Vezüv Yanardağı'nın patlamasıyla 'taşlaşan' Pompeii'yi 20'li yaşlarının başlarında olduğu 2005'te ziyaret ettiğini anlattı; çaldığı eserler nedeniyle o tarihten bu yana 'lanetlendiğini' savundu. İki kez meme kanseri atlattığını ve ekonomik zorluk çektiğini söyleyen Nicole, "Lütfen onları geri alın, kötü şans getiriyorlar" dedi. 

Kanadalı kadın, o tarihte 'kimsenin sahip olamayacağı tarihsel bir parça' istediğini ama 'o harap topraklarda bağlantılı olan bu eserlerin kendisine çok fazla negatif enerji getirdiğini' savundu. 'Dersini aldığını' belirten Nicole, "Şimdi 36 yaşındayım ve iki defa meme kanseri geçtirdim. Sonuncusunda çifte mastektomi geçirdim. Ailem ve ben mali sıkıntı da yaşadık. Biz iyi insanlarız ve bu laneti aileme, çocuklarıma geçirmek istemiyorum" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)