Polonya'dan Leopard tankları için Almanya'ya resmi başvuru

Polonya, Ukrayna'ya Leopard tankı gönderebilmek için Almanya'ya resmi başvuruda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Leopard tanklarının Ukrayna'ya transferi için Almanya'ya resmi talebin iletildiğini bildirdi. Blaszczak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, tüm Avrupa'nın güvenliğinin söz konusu olduğunu belirtti.

AA'nın aktardığına göre, Leopard tanklarının Ukrayna'ya transferi için Almanya'ya resmi talebin iletildiğini kaydeden Blaszczak, "Ayrıca Alman tarafını Ukrayna'yı Leopard tanklarıyla destekleyen ülkeler koalisyonuna katılmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın ürettiği Leopard tankları, Danimarka, Finlandiya, Yunanistan, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, İsveç, İspanya, Çekya, Türkiye ve Macaristan gibi Avrupa Birliği ve NATO ülkelerinde kullanılıyor. Dünya çapında çeşitli ordularda hizmet veren yaklaşık 2 bin 670 Leopard 2 tankı mevcut. Yaklaşık 64 ton ağırlığındaki Leopard tankları, saatte 70 kilometre hıza ulaşabiliyor ve 120 milimetrelik yivsiz top namlusuyla 5 bin metreye kadar hedefleri vurabiliyor. Polonya ve Finlandiya gibi Avrupalı müttefikler, Ukrayna'ya bu tankları göndermeye hazır olduklarını ve Berlin'in onayını beklediklerini ifade etmişti. Ancak Leopard tankları Almanya'da üretildiği için Ukrayna gibi başka ülkelerde kullanılması için Almanya’nın onayının alınması gerekiyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Polonya Almanya Leopard