Polonya'da mahkeme dört belediyenin 'LGBT'siz bölge' ilanını kaldırdı

Polonya'da kendilerini "LGBT'siz bölge" ilan eden 4 belediyenin bu kararı yargıdan döndü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polonya'nın üst düzey bir temyiz mahkemesi dört belediyenin ilan ettiği sözde "LGBT'siz bölge"nin kaldırılmasına karar verdi.

Çoğunluğu Katolik olan Polonya'daki çok sayıda yerel yönetim, 2019'da kendilerinin "LGBT ideolojisinden arındırılmış bölge" olduklarını ilan etmişti.

"LGBT'siz bölgeler", eşcinselliği ve diğer azınlık cinsel kimliklerini destekleyen ve tanıtan şeyleri yasaklamayı amaçlıyor.

AB yazılı olarak ilettiği uyarısında, "LGBT'siz bölge” ilanı geri alınmadığı takdirde, AB'nin sağladığı 2 milyar 500 milyon euro tutarındaki fonun kesileceğini bildirmişti.

Kabine Bakanı Michal Wojcik "Belediye üyeleri geleneklerimizi ve kimliğimizi desteklemek istediklerine karar verirlerse, bu onların egemenlik haklarıdır. Kimse bunu sınırlamamalı" diyerek kararı eleştirdi.

Homofobiye Karşı Kampanya, AB Komisyonu'nun Polonya ile yaptığı anlaşmada, kendilerini "LGBT'siz bölge" ilan eden belediyelerin, AB'nin 2021-2027 bütçesinden fon almasını engelleyecek bir madde getirildiğini açıkladı.

Uluslararası İnsan Hakları Gözlem Örgütü (IOHR), 2019'dan bu yana Polonya'daki kentlerin üçte birinin belediye meclisi kararlarıyla kendilerini "LGBT ideolojisinden arınmış bölge" ilan ettiğini söylüyor.

Polonya'daki sağcı hükümet, LGBT haklarını ülkenin Hıristiyan değerleri ve ulusal kimliğine bir tehdit olarak görüyor ve eşcinsel evliliklerine karşı çıkıyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Polonya LGBTİ