HDP İzmir İl Örgütü: Operasyon MGK kararıdır

Operasyonları protesto eden HDP İzmir İl Örgütü, iktidarın 7 Haziran yenilgisinin acısını çıkarmaya çalıştığını belirtti. Örgütün açıklamasında "Bu karar bir yargı kararı değil dün gerçekleştirilen MGK kararıdır, Saray’ın talimatıdır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl örgütü, partilerine yönelik gözaltı operasyonlarını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan basın açıklamasında, "HDP umuttur, umut dimdik ayakta" ve "Faşizme karşı omuz omuza " sloganları atıldı. Açıklamada İzmir İl Eşbaşkanı Kadir Baydur, siyasi soykırım operasyonları karşısında yılmayacaklarını belirterek, "Bu bir gözaltı operasyonu değil intikam operasyonudur. AKP-MHP faşizminin topluma dayattığı kötülüğün ve nobranlığın geldiği boyutu göstermektedir. Bu karar bir yargı kararı değil dün gerçekleştirilen MGK kararıdır, Saray’ın talimatıdır. Bu kararda yargı aparat haline getirilmiştir. Devlet Bahçeli’nin her söylediğini talimat gibi algılayan “Bahçeli’nin serbest bırakılmasını istediği” herkesi ertesi gün serbest bırakan, Erdoğan’ın tutuklanması gerektiğini belirttiği herkese ertesi gün operasyon çeken bu yargı zihniyeti pespaye hale gelmiştir. Saldırı, IŞİD barbarlığına karşı kazanılmış zaferin intikamıdır" dedi.

"6-8 Ekim olaylarının sorumlusu partimiz değil, IŞİD’in Kobanê’ye saldırısını müjde verir gibi duyuran ve halkın IŞİD barbarlığına karşı gösterdiği tepkiye saldırarak onlarca Kürdü sokakta katledenlerdir" diyen Baydur, bu çevrelerin şimdi de yanlarına sarayda balayı yapan savcıyı alarak sonuç almaya çalıştığını söyledi.

'ANTİFAŞİST CEPHEYLE BARIŞI TESİS EDECEĞİZ'

İktidarın 7 Haziran yenilgisinin acısını çıkarmaya çalıştığını söyleyen Baydur,  şöyle devam etti:  "Düzmece operasyonlar bu kararımızdan bizi vazgeçirmek bir yana daha da güçlü kılacak. Bu saldırı Barış Çağrısı Deklarasyonumuza iktidar tarafından verilmiş bir yanıttır. Bu saldırı aynı zamanda 31 Ağustos’ta açıkladığımız 'Barışa çağrı deklarasyonumuza' iki hafta önce başlattığımız Demokrasi İttifakı ve 'Antifaşist blok' çalışmalarımıza verilmiş bir yanıttır. Biz antifaşist blok dedikçe faşizm yürütücülerini telaş alıyor, biz barış dedikçe savaş ortakları artık kan dökemeyeceğiz diye paniğe kapılıyor. Partimiz düzmece operasyonlar ile bu stratejik söylemlerden vazgeçemeyecektir. Antifaşist cephe ile barışı tesis edeceğiz, demokrasi kuracağız. Parti devlet rejimini alaşağı edeceğiz. Daha faşizme sarılanlar bilsinler ki: HDP geliyor. Korksanız da, koltuklarınıza sarılsanız da HDP’nin zamanı geldi." (DUVAR)

Etiketler HDP İzmir mgk baydur