Emrah Altındiş: HDP'ye operasyon yaşadığımız cehennemi çok iyi yansıtıyor

ABD'de yaşayan akademisyen Emrah Altındiş, HDP'li siyasetçilerin gözaltına alınmasını "12 Eylül faşizmi ile AKP-MHP Saray rejimi arasında kurulu devamlılığı /yaşadığımız cehennemi bugün HDP'ye yapılan operasyon çok iyi yansıtıyor" sözleriyle değerlendirdi. Altındiş, "Bu hukuksuz/ırkçı operasyon ve görüntüler Kürt gençlerine ne öneriyor?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de bulunan Boston College ile Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan Doç. Dr. Emrah Altındiş, 2014'deki Kobane olayları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan HDP'li siyasetçilerle ilgili bir açıklama yaptı.

Emrah Altındiş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "12 Eylül faşizmi ile AKP-MHP Saray rejimi arasında kurulu devamlılığı /yaşadığımız cehennemi bugün HDP'ye yapılan operasyon çok iyi yansıtıyor. Sırrı Süreyya Önder 12 Eylül'de de aynı zulmü yaşamış, ömrünü özgürlük, eşitlik ve barış mücadelesine adamış bir sanatçı/siyasetçi" ifadelerini kullandı.

Altındiş açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bu hukuksuz/ırkçı operasyon ve görüntüler Kürt gençlerine ne öneriyor? Eline silah almamış, ömrünü demokratik mücadeleye adamış, barış çağrısı yapmış siyasetçilerin Kışanak'ın, Demirtaş'ın, binlerce belediye başkanı, milletvekilinin yıllarca hapishanelerde tutulması ne anlatıyor?"

Akademisyen Altındiş, bir takipçisinin paylaştığı bir fotoğraf ve yaptığı yoruma ise "Demirtaş ve Önder, barış sürecinde aktif rol oynadıkları, devlet, PKK ve Öcalan'ın görüşmelerinde yer aldıkları için, Kandil'e devletin bilgisi dahilinde ve isteği ile gidip geldiler. Bu resim çatışmaları ve ölümleri önlemek, barışı kurmak için gösterdikleri çabalardan bir hatıra" cevabını verdi. (HABER MERKEZİ)

HDP'ye Kobanê operasyonu: 82 gözaltıHDP'ye Kobanê operasyonu: 82 gözaltı