TTB'yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye: Hayatımda duyduğum en saçma söz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hedef gösterdiği Türk Tabipleri Birliği’ne destek ziyaretinde bulundu. Bahçeli’nin tabipleri “terörle” ilişkilendirmesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Covid ile mücadele edenler terörist oluyor. Hayatımda duyduğum en saçma söz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kapatılması çağrısı yaptığı Türk Tabipleri Birliği'ne destek (TTB) ziyaret gerçekleştirdi.

TTB Başkanı Sinan Adıyaman ve TTB Merkez Konsey Üyeleri’nin karşıladığı Kılıçdaroğlu’nun yakasına, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren kişileri ve sağlık çalışanlarının anısını temsilen siyah kurdele takıldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile TTB yöneticilerinin yaklaşık yarım saat süren görüşmelerinin ardından ortak açıklama yapıldı. Kılıçdaroğlu’na ziyaretleri nedeniyle teşekkür eden TTB Başkanı Adıyaman, “TTB sivil toplum örgütü olmak yerine toplumcu bir meslek örgütü olmayı seçmiştir. TTB halkçıdır. Eşitsizliklerle mücadele etmeden kamusal sağlık hakkının savunulamayacağını her zaman ifade etmiştir. Bundan sonra da çalışmalarına bu ölçüde devam edecektir” dedi.

.

Adıyaman’ın ardından konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Toplumun her kesimi endişe içinde. Bu endişeyi giderecek olan ana aktörler sağlık çalışanlarıdır, siyasetçiler değil. Bütün sağlık çalışanlarına şükran minnet borçluyuz” dedi.

Sağlık çalışanlarını Meclis’te alkışladıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Ama ne olduysa birden suçlu oldular. Neden çünkü doğru bilgi vermek istiyorlar. Vay sen misin önlem al diyen. Kim diyecek bunu? Olayla mücadele eden hayatını kaybeden itiraz etmeyecek de kim uyaracak. Olay bir sağlık sorunu olduğuna göre konuşması gereken kişiler de sağlıkçılardır. Suç işlemiyorlar. Tam tersine halkın sağlığını tehlikeye atan yöneticileri uyarıyorlar” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarına teşekkür eden Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarında öne çıkan başlıklar şu şekilde oldu:

HÜKÜMETİN HAZIRLIKLI OLMASI GEREKİRDİ: İktidarın baştan strateji belirlemesi lazımdı. Başlangıçta toplu ulaşımın kullanılmaması gibi kararlar alındı. Ama bu kararların doğuracağı işsizlik ve yoksulluk vardı. Hükümetin buna da hazırlıklı olması gerekirdi. Kahveleri kapttınız, taksileri durdunuz. Bu insanlar evlerine ekmek götürecek. İnsan hayatı önemli değil ekonomi önemlidir dediler ve fırtınanın düğmesine bastılar.

'SIFIR YENİ KAĞIT AÇACAKSINIZ'

KAHVEHANE ÖNERİSİ: Uçak biletlerinde KDV’yi 18’den 1’e indirdik. Pandemiyle ne ilgisi var? Üç gün sonra da uçakla seyehat yasak. Alınan pandemi önlemine bakın. İnsan bu işin uzmanlarını çağırır konuşur. Hangi önlemlerin alınması gerektiğine bakar. Kahveler açık güzel ama kağıt oynamak yasak. Vatandaş kahveye neden gitsin o zaman? Önlem alabilirsiniz. Dersiniz ki her oyunda sıfır yeni kağıt açacaksınız. Bitti bu kadar basit ama bu düşünülmüyor.

YÖNETEMİYORLAR: Yönetemiyorlar. Bir devlet yalan söyler mi? Politikacılar, memur eyvallah ama devletin yalan söylememesi lazım. Verileri doğru açıklamaları lazım. Verileri siyasetçi değil bilim kurulundan bir temsilci açıklamalıydı. Bunların hiçbiri yapılmadı. Sağlık Bakanı başta güven verdi. Açıklamalarına sayın cumhurbaşkanım ile başlayınca o da güveni kaybetti. Konuşacaksa bilim kurulundaki yetkililer konuşucak.

GERÇEKLERİ SÖYLEDİKLERİ İÇİN KAPATILMASINI İSTİYORLAR: Sağlık çalışanları özverili çalışıyorlar, 24 saat çalışıyorlar. Hangi politikacı günün 24 saati çalışıyor? Öyle bir noktaya geldik ki hastayı kurtarmak için çaba gösteren, eve gidemeyen bir hekime bu hekimler suçlu. Kapatılması lazım diyorlar. Ne için gerçekleri söylediği için. Gerçekler acıdır. Siyasetçinin tahammül etmesi gereken şey gerçeklerdir. Baştan itibaren olayın ciddiyetini devleti yönetenler kavrayamadı.

MİNNET BORÇLUYUZ: Kahveciler, taşımacılar, sanatçılar kötü durumda. Sanat dünyasını ellerinden gelse tamamen öldürecekler. İşin özü sizlere minnet borçluyuz. Bütün çalışmalar sürerken din gazetelerde bir kadın doktorun başındaki boneyi kaldırıyor ter içinde. Hangi siyasetçi böyle çalışıyor? Siz ona teşekkür edeceğinize onu suçluyorsunuz. Covid-19 meslek hastalığı olsun talepleri var. İi Doğrudan doğruya bu taleplerin karşılanması lazım.Bir şekliyle sağlık çalışanlarını dinlemeliyiz.

‘ASIL SUÇLU DİNLEMEYENLERDİR’

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “MHP Genel Başkanı TTB’ terörle ilişkilendirip kapatılmasını istedi. TTB kapatılabilir mi” sorusuna, “Covid ile mücadele edenler terörist oluyor. Hayatımda duyduğum en saçma söz” yanıtını verdi.

“Bazı hekimler TTB’nin ‘tükeniyoruz’ açıklamasını salgınla mücadelede moral bozduğu gerekçesiyle doğru bulmadığını açıkladı. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Gerçekler dillendirilmeli ki siyaset kurumu ona göre önlem alsın. Eğer olayı yaşayan toz pembe gösterirse sorumluluğunu yerine getirmemiş olur. Siyaset kurumuna tabloyu net bir şekilde sunuyorlar. Madem ki tek asam yönetimi var, ezcacıları tabipleri çağırıp dinlemesi gerekirdi. Nerede bir eksiğimiz var diye sorması gerekirdi. Ama bu yapılmadı. Oradan ahkam kesmek kolay. Asıl suçlu dinlemeyenlerdir” ifadeleriyle yanıt verdi.