İmamoğlu: Bakanlığın havalimanı metrosuna el atması doğru hamle

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul Havalimanı'na yapılan metro hattını değerlendirdi. İmamoğlu, "Rekabet değil, tam aksine, beraber İstanbulluya kazandırılmasının keyfini yaşarız, gurur duyarız. Yapanı alkışlarız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dudullu-Bostancı metro hattı inşaatında incelemelerde bulundu. Bir başka hat olan Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu çalışmasını değerlendiren İmamoğlu, "Bu tür doğru hamlelerin, bu tür doğru işlerin yapılmasını biz alkışlarız. Rekabet değil, tam aksine, beraber İstanbulluya kazandırılmasının keyfini yaşarız, gurur duyarız. Yapanı alkışlarız" diye konuştu.

İstanbul'da AK Parti belediyesi zamanında yapımı durdurulan Dudullu-Bostancı Metro hattında çalışmaların yeniden başlamasıyla ilgili konuşan İmamoğlu, "Bakanlık da Yeni Havalimanı istikametinde bir metro hattı yapıyor, siz de burayı. İkisinin ayrı olması üzüyor mu sizi" sorusunu cevapladı. İstanbul Havalimanı'nın, İstanbul'un uzun vadeli master planlarında olmadığını belirten İmamoğlu, "İstanbul'un gündemine ‘pat’ diye gelince, bunu Büyükşehir Belediyesi'nin çözmesi zaten beklenemezdi. O dönemde bakanlığın bu işe el atması doğru bir hamleydi" dedi.

İnceleme gezisinde İmamoğlu’na; Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin ve Metro A.Ş. Genel Müdürü Özgür Soy eşlik etti.

13 DURAK OLACAK

Dudullu-Bostancı metro hattı, Dudullu istasyonunda M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile Kozyatağı istasyonunda M4 Kadıköy-Tavşantepe metro hattı ile Mevlana istasyonunda Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı ile Bostancı istasyonunda ise Marmaray işletmesi ile entegre olacak. Kadıköy, Maltepe, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerinden geçecek hatta, 13 istasyon (Bostancı, Emin Ali Paşa, Ayşekadın, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Mevlâna, İmes, Modoko, Dudullu, Huzur, Parseller) bulunacak. (HABER MERKEZİ)