Soylu: Anayasa Mahkemesini savunanları gördüm çok hoşuma gitti

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'a yönelik 'işe bisikletle gel' sözleri tartışma yaratan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan konuyla ilgili yeni açıklama: "Allah hepsini bir fotoğrafta göstermeyi nasip etti."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarını eleştirerek başkan Zühtü Arslan'a, "Bisikletinle işe git gel bakalım" demesinin ardından gelen tepkilerin 'çok hoşuna gittiğini' söyledi.

Açıklamasını eleştirenler için, 'Bu devlete katil diyenler' diyen İçişleri Bakanı, şöyle konuştu: "Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, bütün kurumları sabahtan akşama kadar eleştirilirken, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararları eleştirilemez diye bir şey söz konusu değildir. Geçen gün Anayasa Mahkemesi ile ilgili bir söz söyledim. Çok hoşuma gitti. Kimlerin Anayasa Mahkemesi'ni savunduğunu gördüm. Bu devlete 'katil' diyenler ve Anayasa Mahkemesi tarafından 'siz katil deme hürriyetine sahipsiniz' denilenler, yıllardan beri bu ülkenin değerlerini yermek isteyenler hepsi bir cephe oldular, Allah hepsini bir fotoğrafta göstermeyi nasip etti."

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da düzenlenen Toplumsal Olaylarda Müzakere Kursu açılış töreninde yaptığı konuşma Anayasa Mahkemesi'nin, “Şehirlerarası karayollarında gösteri ve yürüyüş düzenlenemez” hükmünü iptal etmesine yönelik kararını eleştirmişti. Bakan Soylu, “Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)