Gelecek Partisi: Anadilde eğitim aidiyet duygusunu güçlendirir

Gelecek Partisi'nin Hakkari kongresinde konuşan Siyasi İşler Başkanı Ferhat Esener, "Tüm demokratik ve kalkınmış ülkelerde olduğu gibi ana dilin eğitimde ve sosyal hayatta öğretilmesi ve kullanılmasının vatandaşlarımızın bu vatana duydukları aidiyet bilincini güçlendireceğine, toplumsal barış ve dayanışmamızı tahkim edeceğine inanıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

HAKKARİ - Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi'nin, 70 ilde başlattığı teşkilatlanma çalışmaların bir diğer durağı Hakkari oldu. Kongrede konuşan Gelecek Partisi Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Ferhat Esener, anadilinde eğitimi savunan bir konuşma yaptı.

Tek listenin olduğunu Gelecek Partisi Hakkari 1'inci Olağan Genel Kongresi, Nergiz Düğün Salonu'nda yapıldı. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Divan başkanlığına Abdulbaki Polat getirilirken, başkan yardımcılığına Sinan Yördem, üyeliğine ise Nusret Seven ve Kitan Tan getirildi.

DURAN: AMACIMIZ YOKSULUN YANINDA DURMAK

Açılış konuşmasını yapan Gelecek Partisi İl Başkanı Hamit Duran, kongreye katılanlara teşekkür ederek, yolsuzluk ve yoksullukla mücadele için yola çıktıklarını söyledi.

Duran, "Biz bugün için mahalli idarelerde mevcut iktidara sahip olmak için geliyoruz. Bizim amacımız yoksulun yanında durmak, yoksula kucak açmak. Türkiye Cumhuriyeti çok güzel bir devlettir. Bizim için bölgedeki en büyük sorun işsizliktir. Rakamla sayılmayacak bir derecedeyiz. Gençlerimiz sokaklarda kaldırım üzerinde. İşte biz bunları yok etmek için geleceğiz. Geleceğimiz aydınlık olacaktır. Geleceğimiz gelecek seçimler için değil. Gelecek nesil içindir" dedi.

ESENER: ANADİLDE EĞİTİM AİDİYET DUYGUSUNU GÜÇLENDİRİR

Gelecek Partisi Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Ferhat Esener, kongredeki konuşmasında anadilinde eğitimi savunarak, "Tüm demokratik ve kalkınmış ülkelerde olduğu gibi anadilin eğitimde ve sosyal hayatta öğretilmesi ve kullanılmasının vatandaşlarımızın bu vatana duydukları aidiyet bilincini güçlendireceğine, toplumsal barış ve dayanışmamızı tahkim edeceğine inanıyoruz. Kürt meselesi esas olarak ülkemizde demokratik hakların eksikliğinde ve bu eksikliğin istismar edilmesinden kaynaklanmıştır" ifadelerini kullandı.

Esener, "Sorunu yaratan Kürt vatandaşlarımızın varlığı değil, geçen yüzyılda yaşanan parçalanmaların devlet aklına yüklediği korkular, bu korkuların yarattığı kısıtlamalar ve bu kısıtlamaları istismar eden ayrılıkçı çevrelerin terör faaliyetidir” diye konuştu.

'ELEŞTİRİ VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAĞLAYACAĞIZ'

"Farklı etnik kökenlere sahip olsak da hepimiz bu toprakları vatan bilmiş bir toplumuz" diyen Esener, Türkiye’nin sorunlarını çözmek için yola çıktıklarını ifade etti.

İnsan haklarının çeşitli nedenlerle kısıtlamasının ve insan onurunu zedeleyen her türlü yaklaşımın barış ortamını yok edeceğini anımsatan Esener şunları söyledi: "Bu tür hareketler kabul edilemez bir siyasi yaklaşımdır. Hedefimiz can ve mal güvenliğini inanç ve inanç özgürlüğünü, örgütlenme, eleştiri ve basın özgürlüğünü tam anlamıyla sağlamaktır.”

DAVUTOĞLU'NDAN ZİYARET SÖZÜ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da kongreye uzaktan erişim ile katıldı. Pandemi şartları gözetilerek gerçekleştirilen kongrede konuşan Davutoğlu, “Beni en çok heyecanlandıran illerimizden biri de Hakkari’dir. Yaşanan pandemi sebebi ile çok istediğim halde, fiziki katılım sağlayamadım. Buradaki amacımız, hem teşkilat mensuplarımızın hem de bizleri coşku ile karşılayacak olan vatandaşlarımızı sağlıklarını tehlikeye atmamaktır” dedi.

Kısa bir konuşma yapan Davutoğlu, en kısa zamanda Hakkari’ye gideceğinin sözünü verdi.

Kongreye Gelecek Partisi Genel Merkez Gençlik Politikaları Bölge Koordinatörü Bayram Özdemir, Batman İl Başkanı Abdulbaki Polat, Siirt İl Başkanı Özgür Öztürk, Van İl Başkanı Abdulkadir Karabıyık, Yüksekova İlçe Başkanı Nevzat Dağlar ve delegeler katıldı.

Kongrede mevcut il başkanı Hamit Duran, 201 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden il başkanı seçildi. (DUVAR)