Bahçeli: Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği gibi parlak bir görüşümüz yok

CHP lideri Kılçdaroğlu'nun korona virüsü salgınıyla ilgili "Önce bulaşmayı engelleyeceksin. Önlemlerini alacaksın. İkinci konu, eğer hastalık bulaştıysa bütün önlemlere rağmen onu tedavi edeceksin. Bu kadar basit" sözlerine değinen MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Her ne kadar virüse karşı CHP Genel Başkanı’nın dile getirdiği gibi parlak bir görüşümüz(!) yoksa da, maske-mesafe ve temizlik kurallarına harfiyen uymak önceliğimiz olmalıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter hesabından açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, korona virüsü (Covid-19) salgınının yayıldığını, ihmal ve tedbirsizlikler sebebiyle ağır sonuçlara neden olduğunu belirtti.

Karamsar olunmaması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, tedbirlere uymayanları da eleştirdi:

"Elbette hastalığı ciddiye almak lazımdır, ancak salgına dikkat ettiğimiz kadar kötümserliğin salgınına karşı da uyanık olmak zorundayız. Yeter ki kurallara uyalım, yeter ki duyarlı olalım. Maskesi kolunda gezen, sosyal mesafeyi askıya alan, temizlik şartlarını ihlal edenler başkalarının yaşama hakkını riske attıklarını görmek mecburiyetindedir. Tavsiye edilen kurallara bilerek ve kasten uymadan toplum hayatına karışanlar insan sağlığını hiçe sayan vicdansızlardır. Nefes alma hakkını gasp edenler suçludur."

'ŞU YARIM AYDINLARA BAKIN'

Televizyon programlarında uzman olmadığı halde salgınla ilgili açıklamalarda bulunanlara tepki gösteren Bahçeli, "Şu yarım aydınlara bakınız! Virüsü bilmezler, tıptan anlamazlar. Alakasız oldukları her konuda bilirkişiliğe kalkışırlar. Tek yaptıkları insanlarımızın moral seviyelerini aşağı çekmek, öldük, bittik, tükendik fitnesini rüzgar gibi estirmektir. Milletimiz bu kifayetsiz muhterislerden bıkmış usanmıştır. Sağlık çalışanlarımızın azmini kırmak için kollarını sıvayanlar tedavisi imkansız ahlaksızlık hastalığına yakalanmışlardır" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun salgınla ilgili açıklamasını da eleştiren Devlet Bahçeli, şöyle devam etti: "Her ne kadar virüse karşı CHP Genel Başkanı’nın dile getirdiği gibi parlak bir görüşümüz(!) yoksa da, maske-mesafe ve temizlik kurallarına harfiyen uymak önceliğimiz olmalıdır. Bu gecenin sonunda güzel bir günün bizi beklediğine inanalım, itimat edelim."

KILIÇDAROĞLU: BÖYLE YOLA ÇIKILDI, ŞİMDİ İŞ TERSİNE DÖNDÜ

Kılıçdaroğlu, 8 Eylül'deki CHP Parti Meclisi toplantısından önce yaptığı konuşmada, "Bir salgın var mı? Evet var. Dünyada var mı? Evet var. Nasıl çözülecek bu? Nasıl mücadele edeceğiz? Yine akılla, yine mantıkla, yine strateji ile... Birincisi ne? Önce bulaşmayı engelleyeceksin. Bunun önlemlerini alacaksın. İkinci konu, eğer hastalık bulaştıysa bütün önlemlere rağmen onu tedavi edeceksin. Bu kadar basit. Biz başlangıçta böyle yola çıktık. Şimdi iş tamamen tersine dönmüş durumda. Bu, devletin ülkenin iyi yönetilmediğini gösteriyor" demişti.

MHP lideri Bahçeli'nin paylaşımları şöyle:

(HABER MERKEZİ)