Vatan Partisi'nde 'Erdoğan'la aynı gemideyiz' ihracı

Aydınlık hareketinin önemli isimlerinden Hikmet Çiçek, Vatan Partisi'nden ihraç edildi. İhraca gerekçe olarak, Çiçek'in 28 Eylül 2018 tarihinde alınan MYK kararındaki "Tayyip Erdoğan hükümeti ile aynı gemideyiz" tutumuna uygun hareket etmemesi gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uzun yıllar Aydınlık hareketi içerisinde yer alan Hikmet Çiçek Vatan Partisi'nden ihraç edildi. Çiçek'le ilgili olarak 7 Eylül tarihinde alınan ve bugün açıklanan ihraç kararında, 28 Eylül 2018 tarihinde alınan MYK kararındaki "Tayyip Erdoğan hükümeti ile aynı gemideyiz" tutumuna uygun hareket etmemesi gerekçe olarak gösterildi.

Vatan Partisi'nin bu yönelimi sayesinde, "İşçilerden sanayicilere bütün üretici güçlerle birleşilebildiği", saygınlık ve etkinlik kazanıldığı, bu tutum alınmasa partinin "büyük bir bunalıma sürükleneceği" ifade edildi.

Çiçek bir yazısında uzun yıllardır Aydınlık hareketi içerisinde yer alan Mehmet Bedri Gültekin'in Vatan Partisi Ankara İl Başkanlığı tarafından hazırlanan kitaptaki fotoğraftan çıkarıldığını belirtmiş ve bu fotoğraflara yer vermişti.

'40 YILLIK AYDINLIKÇILAR YOK EDİLDİ'

Kararda, Hikmet Çiçek'in Oda TV'de farklı tarihlerde yayınlanan yazılarında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, iş insanı Ethem Sancak ve hükümete eleştiriler yönelttiği iddiası ihraca gerekçe olarak gösterildi. Disiplin kararında ayrıca Çiçek'in Vatan Partisi üyesi olduğu halde, "Türkiye'de devrimci bir parti yok" demesi, Emcet Olcaytu ve Mehmet Bedri Gültekin gibi "40 yıllık Aydınlıkçılar"ın parti tarihinden silinmek istediğini yazması da gerekçeler arasında sayıldı.

Hikmet Çiçek'in ihraç kararında yer verilen gerekçeler arasında ayrıca, partinin Ramazan ayına ilişkin yayınladığı materyalleri "Turan Dursun'un kemiklerini sızlattınız" ifadesiyle sosyal medyada paylaşması ile Grup Yorum üyesi Helin Bölek'in ölüm orucunda vefatının ardından yaptığı sosyal medya paylaşımı da sayıldı. (HABER MERKEZİ)