Başak Demirtaş'tan AİHM Başkanı'na davet: Bir de bizden dinleyin

Mardin Belediyesi'ne atanan kayyım dahil hükümet yetkilileriyle görüşen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Spano'ya, Başak Demirtaş'tan çağrı: "Mardin, Diyarbakır'a komşu. Şayet Diyarbakır’da misafirimiz olursanız başta eşim Selahattin Demirtaş olmak üzere HDP’li siyasetçilerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki davalarını size anlatmak isterim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de üç gündür görüşmelerde bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Robert Spano, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümet yetkileri ve yüksek yargı başkanlarıyla görüştü, İstanbul Üniversitesi'nden fahri doktora unvanı aldı. AİHM Başkanı'nın son olarak, seçilmiş başkanların görevden alınarak yerlerine atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyımı ve AK Parti İl Başkanı'yla yaptığı görüşme üzerine, 4 Kasım 2016'dan bu yana tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş bir çağrıda bulundu.

Spano'nun, hükümet yetkilileriyle görüşerek onların tutumlarını dinlediğini belirten Başak Demirtaş, 'Bizi de dinleyin' dedi.

AİHM Başkanı (solda), 3 Eylül'den bu yana Türkiye'de görüşmelerde bulunuyor.

.

Başak Demirtaş, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Sayın Robert Spano, mahkemenizin verdiği kararları uygulatmayan Cumhurbaşkanı ve hükümet yetkilileriyle görüştünüz. Son olarak Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu ve AKP İl Başkanıyla da bir araya geldiğinizi görüyorum.

Mardin, Diyarbakır'a komşu. Şayet Diyarbakır’da misafirimiz olursanız başta eşim Selahattin Demirtaş olmak üzere HDP’li siyasetçilerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki davalarını size anlatmak isterim.

- Eminim ki, ziyaretiniz sırasında görüştüğünüz yetkililerden hükümetin pozisyonunu fazlasıyla öğrenme fırsatınız oldu. Durumu bir de bizden dinlemek için, bana sadece bir saat ayırmanız yeterli olacaktır. Sizi Diyarbakır misafirperverliğiyle ağırlamak isterim. Saygılarımla.

(HABER MERKEZİ)

AİHM Başkanı Spano'nun Mardin fotoğrafını paylaşıp sildilerAİHM Başkanı Spano'nun Mardin fotoğrafını paylaşıp sildiler

Demirtaş: Kumpasta rol alanlar hakkında elimizde güçlü deliller varDemirtaş: Kumpasta rol alanlar hakkında elimizde güçlü deliller var

Başak Demirtaş: Savcılık gerçekleri çarpıtıyor, yazdıklarımın hepsi doğruBaşak Demirtaş: Savcılık gerçekleri çarpıtıyor, yazdıklarımın hepsi doğru