Gökçen: Adalet Bakanlığı personeli vaka rekorları kıran Ankara'ya toplanıyor

Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'nın Ankara'da yapılacağını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "Adalet Bakanlığı personeli vaka rekorları kıran Ankara’ya toplanıyor, illerde adliyelerde virüs yayılımı hızlanacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı"yla ilgili açıklama yaptı.

Ankara'da korona virüsü (Covid-19) vakalarının diğer bölgelere göre çok yoğun seyrettiğine belirten Gökçen, "Ankaralı vatandaşların tedirginliğinin yanında bu durum, çeşitli illerden Ankara’ya toplanacak ve bugün Adalet Bakanlığı'nın uyguladığı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına girecek olan personeli de korkutuyor” ifadelerini kullandı.

'TEDBİRLER ÇOK ZAYIF GÖRÜNÜYOR'

Gökçen, vakalarına rağmen bu sınavın Ankara’da yapılmasının ve yolculuk yapacak, geri dönüp kendi illerinde adliyelerde çalışmaya devam edecek olan personeli büyük risk altına soktuğunu belirterek "Virüsün Ankara’dan birçok ile hızlıca yayılma olasılığına karşı tedbirler çok zayıf görünüyor. Aldığımız bilgilere göre Bakanlık, sınava giren personelin kendi illerinde evlerinden çalışmaya devam etmesini amirlerin takdirine bıraktı" dedi.

'SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN SINAVI 81 İLDE YAPILDI'

Sağlık Bakanlığı’nın unvan sınavını 81 ilde yaptığını hatırlatan Gökçen şöyle devam etti:

"Adalet Bakanlığı personeline gelince neden Ankara tek merkezli olarak yapılıyor? Halkın canını korumaya çalıştığı bu dönemde bakanlıklar arasındaki bu uygulama farkı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini pazarlamak için kullanılan ‘bütün mekanizmalar hızlı ve uyumlu çalışacak’ rüyasının da en çok lazım olduğu zamanda yine boşa çıktığını göstermiş oldu. Bu sınav, salgının yayılımına göre birçok sınav merkezi belirlenerek ve Bilim Kurulu’nun kararları doğrultusunda tedbirler alınarak yapılmalıydı." (ANKA)