Binali Yıldırım: Korona testim pozitif çıktı

Son başbakan Binali Yıldırım, korona virüsü testinin pozitif çıktığını açıkladı. Durumunun iyi olduğunu açıklayan Yıldırım evinde tedavi görüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım korona virüsüne yakalandı. Bir süredir Erzincan'da tatil yapan Binali Yıldırım testinin pozitif çıktığı açıkladı.

Memleketi Erzincan'dan döndükten sonra virüs belirtileri görünen Binali Yıldırım Ankara Şehir Hastanesi’ne gidip Covid-19 testi yaptırdı. Test sonucu pozitif çıkan 64 yaşındaki Yıldırım evde müşahede altına alındı.

Binali Yıldırım’ın hastalığının seyrinin çok şiddetli geçmediği, hastaneye yürüyerek giriş yaptığı öğrenildi.

Binali Yıldırım'ın açıklaması şöyle:

"1- Vücut kırgınlığı nedeniyle bu sabah Semiha Hanım ile birlikte Ankara Şehir Hastanesi'ne başvurduk. Yapılan tetkikler sonucu Covid-19 testimizin sonucu pozitif çıkmıştır. 2- Durumumuz iyi, herhangi bir olumsuzluk yok. Doktorlarımız, süreci evde geçirmemizi uygun gördüler. Vatandaşlarımızdan TMM kuralına riayet etmelerini özellikle istirham ediyoruz. Dua eder, dua bekleriz."

DANIŞMANI YALANLAMIŞTI

Binali Yıldırım'ın korona virüsüne yakalandığı yönündeki iddialar öğle saatlerinde gündeme gelmiş ancak danışmanı tarafından yapılan ilk açıklamada haber yalanlamıştı.

BAKAN KOCA'DAN BİNALİ YILDIRIM PAYLAŞIMI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Binali Yıldırım'la ilgili bir paylaşım yaptı. Koca paylaşımında, Binali Yıldırım ve eşiyle çekilmiş bir fotoğrafını koyarak "Binali Yıldırım Bey ve kıymetli eşi Semiha Hanım’ın Ankara Şehir Hastanemizde yapılan tetkiklerinde Covid-19 testleri pozitif çıkmıştır. Şu an için durumları iyi ve kendilerini evde tedavileri için hastanemizden uğurladık. Gücümüz tedbir almaya ve sevdiklerimizi korumaya yeter" yazdı. (HABER MERKEZİ)